Arrenca la 12a edició d'Idees Joves per impulsar l'emprenedoria entre els estudiants

La jornada inicial tindrà lloc el proper dimarts, 3 de novembre a les 12.00 h, al Teatre Conservatori de Manresa. 


Aquest dimarts, 3 de novembre, es donarà el tret de sortida a la dotzena edició del programa Idees Joves. L’acte, que començarà a les 12 del migdia, concentrarà a l’alumnat dels centres educatius de Manresa amb l’objectiu de presentar el programa que, com cada any, pretén impulsar l’esperit emprenedor i la creativitat entre els estudiants de la capital del Bages.

 

La jornada, que se celebrarà al Teatre Conservatori, comptarà amb la presència de la regidora de Promoció Econòmica i Comerç de l’Ajuntament de Manresa, Àuria Caus, que donarà la benvinguda als assistents i explicarà les regles del joc de la nova edició.

 

Tot seguit, tindrà lloc la part central de l’acte amb les intervencions i entrevistes a tres joves emprenedors que han triomfat amb les seves respectives aventures empresarials, com és el cas de Gintonic.cat, MTM Manresa, i la Cooperativa Fent País.

 

Finalment, s’obrirà un torn de preguntes per tal que els alumnes assistents resolguin dubtes i puguin interactuar amb els emprenedors i establir, així, un debat final. La jornada estarà conduïda per l’Associació de Joves Emprenedors de la Catalunya Central (AIJEC).

 

Una carrera de fons que acabarà el proper mes de juny

 

El Concurs d’idees joves i pla d’empresa vol potenciar i premiar aquells estudiants que desenvolupin una idea fins a la realització del seu pla d’empresa. Per tal de participar en el concurs els alumnes hauran d’estar matriculats en algun dels centres d’ensenyament que participen en el programa.

 

Els interessats podran presentar la seva proposta o bé pel premi d’Idees Joves (on es valoraran aspectes com la presentació, la innovació i el desenvolupament) o en la categoria del pla d’empresa (on es valoraran tots els apartats anteriors més el pla econòmic financer).

 

Llocs de presentació dels treballs

 

Els alumnes podran lliurar les seves propostes fins al 29 d’abril de 2016 al mateix centre educatiu on estigui matriculat, a  l’Ajuntament de Manresa. (plaça Major,1) o al Centre de Desenvolupament Empresarial -CEDEM- Palau Firal de Manresa (polígon industrial Els Dolors . C/ Castelladral, 5-7).

 

El proper mes de juny se celebrarà la jornada final en la qual es donaran a conèixer els guanyadors i es farà l’entrega de premis de les diferents categories.

 

Premis per categories

 

Les categories es divideixen en: millor idea empresarial i accèssit, millor pla de viabilitat I (batxillerats i cicles formatius de grau superior) i accèssit i millor pla de viabilitat II (cicles formatius de grau mig) i accèssit. A banda d’aquests 6 premis, també se’n contemplen 3 més per als projectes més innovador, el més ben treballat i al més ben desenvolupat. Aquests guardons seran atorgats per l’Ajuntament de Manresa.

 

Així mateix, el programa compta un any més amb la col·laboració de la Federació de Cooperatives de Treball Associat de Catalunya que participarà amb un xec de 150€ (a gastar en qualsevol cooperativa membre de la Federació de Cooperatives de Treball Associat de Catalunya) com a premi al millor projecte cooperatiu.

 

Per a més informació del concurs es podran consultar les bases completes a la pàgina web del CEDEM, dins la secció d’emprenedoria (www.manresa.cat/cedem).