El Pont Nou de Manresa ja és obert per a vianants i bicicletes

Tot i que encara resta un mes per a la finalització de les obres, el pont ja es pot travessar. L’obertura del pas facilitarà la mobilitat de persones aquest cap de setmana per visitar el cementiri amb motiu de la festivitat de Tots Sants.

 

imagen

L’Ajuntament de Manresa ha obert aquest divendres el Pont Nou a vianants i bicicletes. L’obertura arriba després de cinc mesos de l’inici de les obres del Projecte Executiu de Rehabilitació i reforç estructural del Pont Nou. La Secció d’obra Pública de l’Ajuntament ha informat que tot i l’obertura del pas a vianants, les obres encara continuaran durant el proper mes però que s’ha volgut avançar els treballs per facilitar les visites al cementiri amb motiu de Tots Sants.

 

Els treballs al Pont Nou es van iniciar el 27 de maig passat i tenen com a principals objectius refer el paviment nou; la construcció de tres sòcols de granit a les piles per on passa l’aigua, que estaven molt erosionades;  la neteja general de la vegetació que havia crescut entre les pedres i la rehabilitació de les arcades i els murs.

 

Ampliació d’horaris al cementiri

Així mateix, l’Ajuntament de Manresa ha recordat que fins diumenge, 1 de novembre,  la instal·lació del cementiri restarà oberta de 9 del matí fins a 2/4 de 7 de la tarda, amb l’objectiu de facilitar a la població la visita als seus difunts. A partir del dilluns, 2 de novembre, es recupera l’horari habitual.

 

Reforç del servei de bus

Transports Castellà, operador de la línia de bus Manresa – Sant Joan de Vilatorrada, ha informat que diumenge, dia 1 de novembre, també hi haurà un reforç en el servei 9 a 13 h. i de 15 a 19 h amb una freqüència de pas de 15 minuts. Aquesta línia realitza parades a Plaça Europa, Pompeu Fabra, Francesc Moragas, Els Panyos  i Cementiri. De retorn realitza parada a Cementiri, Pl. Valldaura i Plaça Europa.

La Línia Festius del Bus Manresa té la parada “El Congost” (carrer Martí i Pol) propera al cementiri. L’horari de la línia és de 8:10 h. a les 22:40 h. amb freqüència de pas de 60 minuts.  

La Policia Local, com és habitual, té previst un reforç del dispositiu de seguretat durant el cap de setmana, per tal de facilitar la mobilitat dels visitants i l’afluència de vehicles en l’entorn del cementiri. Durant les dues darreres setmanes, les patrulles han incrementat també la vigilància davant un major presència de persones per a la neteja nínxols i sepultures.

 

Culte religiós

Com és tradicional, Manresa tornarà a commemorar les festivitats de Tots Sants i el Dia dels Difunts amb la celebració de cultes religiosos que tindran lloc a la capella del cementiri.

Enguany la celebració es farà el diumenge 1 de novembre, a les 11.30h, amb una missa en sufragi dels difunts del Cos de Bombers, Creu Roja i Protecció Civil. A les 13.00h, tindrà lloc un altre missa solemne celebrada per Mn. Antoni Boqueras, rector dela Parròquiade Santa Maria dela Seu, amb la participació de l a Capella de Música dela Seu.

 

Horari del cementiri a partir del 2 de novembre

A partir del dilluns 2 de novembre, el recinte tornarà a obrir amb l’horari habitual que és el següent:

  • Dilluns, dimecres i divendres de 9 a 14.30 h.
  • Dimarts, dijous i dissabte de 9 a 17.30 h.
  • Diumenges i festius de 9 a 13.30 h.

 

Documents relacionats

  • imagen