Reivindicació de la tasca de la Policia Local de Manresa en el marc d’una festa patronímica molt emotiva

El record de Germán Jesús Fernández, mort en accident de trànsit la setmana passada, ha marcat la celebració de la festa patronímica de la Policia Local de Manresa, aquest migdia al Palau Firal. Durant l’acte, en què s’ha commemorat el 149è aniversari del cos, s’ha reivindicat i reconegut la tasca duta a terme per la Policia Local, i també s'han lliurat els reconeixements als agents i a d'altres persones que han col·laborat amb el cos. L’alcalde Valentí Junyent ha anunciat també que durant el 2016 s’iniciarà el procés per incorporar nous agents al cos.

imagen

“No ha estat una festa patronímica com una altra”, ha assegurat l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, en el seu parlament per tancar l’acte de celebració del 149è aniversari de la Policia Local. La mort en accident de trànsit, fa tot just vuit dies, de l’agent Germán Jesús Fernández ha marcat la celebració, que ha tingut un to molt emotiu i també ha servit per posar de relleu la tasca de la Policia Local.

 

L’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, ha volgut agrair públicament la feina dels agents, “que no és gens fàcil”, i ha afirmat que convé continuar treballant per millorar el concepte que “l’opinió pública i l’opinió publicada” tenen de la tasca policial. “Hem de treballar per millorar la sensibilitat de la societat envers la vostra feina i la rellevància que es mereix. Serem proactius per aconseguir-ho”, ha assegurat l’alcalde.  L’any vinent, ha afirmat Junyent, “tindrem una oportunitat històrica per fer-ho”, amb la celebració del  150è aniversari del cos.

 

En el seu parlament, l’alcalde ha anunciat també que al llarg del 2016 s’iniciarà el procés per incorporar nous membres al cos de la Policia Local, després d’una etapa en què no ha estat possible per restriccions pressupostàries. Les noves places cobriran les jubilacions i també altres baixes “sobrevingudes i no desitjades”, com la de l’agent Edouard Guillem, mort fa tres anys en un atropellament mentre estava treballant, i la recent de l’agent Germán Jesús Fernández.

 

Per la seva banda, la tinent d’alcalde de Seguretat Ciutadana, Olga Sánchez, ha remarcat el “compromís, implicació i complicitat per avançar en el camí cap al bé comú” que aporta el cos de la Policia Local, i ha recordat que rere els agents hi ha persones, “amb valors com la solidaritat, la tolerància, la voluntat de servei i la temprança”. En uns dies difícils per al cos de la Policia Local de Manresa, la regidora els ha volgut transmetre “obertament i sense embuts, tot l’afecte, la gratitud i el respecte”.

 

Al seu torn, Begonya Curto, subdirectora general de Coordinació dela Policia de Catalunya del departament d’Interior de la Generalitat, també ha parlat de valors necessaris  per a la tasca diària de la Policia Local, una feina que “en el seu dia a dia es troba amb aspectes extrems de la condició humana, com els nervis, la por, o l’ansietat”. Curto també ha parlat sobretot de temprança, i de seny, voluntat de servei, respecte  i solidaritat.

 

En l’acte també ha intervingut Jordi Mora, cap de la Policia Local de Manresa, que ha agraït igualment la feina dels seus companys, malgrat l’escassetat de recursos dels darrers anys i les limitacions per reforçar el cos. Mora ha afirmat que, tot i les limitacions, “estem fent una bona feina, amb ètica i respecte”, i ha volgut traslladar a cada agent el fet que són “els millors ambaixadors, representants del cos i ‘publicistes’ que treballen dia a dia al carrer”.

 

Els moments més emotius han estat la projecció del vídeo, amb imatges històriques i actuals sobre la Policia Local i una darrera part dedicada a l’agent desaparegut, pel qual també s’ha fet un respectuós minut de silenci i un aplaudiment, amb tot l’auditori dempeus. A l’acte hi era present la seva vídua, Montse Garcia, i els seus fills. Montse Garcia ha volgut prendre també la paraula per agrair el tracte humà rebut pels companys del seu marit. També ha reivindicat un reconeixement de l’especificitat de la tasca de la Policia Local, i que es faci un seguiment i atenció d’aspectes emocionals dels agents. L’alcalde Valentí Junyent ha assegurat que en pren nota i que és una qüestió a tenir molt en compte.

 

L'acte havia començat amb la formació de tota la plantilla i  presentació del parc mòbil, a l’exterior del Palau Firal i ha continuat a l’interior de la sala d’actes, que s’ha omplert i ha comptat amb l'assistència de comandaments de tots els cossos de seguretat amb presència al territori i de la plantilla dela Policia Local. També hi era present el tinent d'alcalde de Governació i Hisenda, Josep Maria Sala.

 

En el marc de l’acte s’ha dut a terme el lliurament dels reconeixements als agents dela Policia Local i altres persones que han treballat de forma destacada i que han facilitat el treball al servei del ciutadà durant el darrer any. El lliurament de diplomes, també molt emotiu, ha estat seguida amb aplaudiments de celebració dels agents presents a la sala quan es nomenava un dels seus companys.

  

Llista de reconeixements del dia de la festa patronímica de la Policia Local

 

Es concedeix la Menció Honorífica de la Policia Local de Manresa, prevista al Títol 3r, capítol 1er, article 33 – 3 del Reglament dela Policia Localde Manresa a:

 

 

  • El Caporal Ramón Soto Melero i l’agent Yolanda Castellà Garcia per atendre i traslladar un nadó que s’havia ennuegat i no respirava. Els metges van explicar després que les seves maniobres de recuperació li van salvar la vida.

 

  • Els agents Javier Martínez Hidalgo i Leandro Tomé, que van intervenir en una deflagració de gas que va deixar sense coneixement l’empleada d’un forn de pa. La seva ràpida intervenció va evitar la propagació de l’incendi. Les càmeres de seguretat van enregistrar  la intervenció i  mostren els dos agents desenvolupant una  intervenció valenta, decidida  i plena de professionalitat.

 

  • El caporal Jordi César Serrano i l’agent  Jordi Gómez  Martínez, que van atendre un part en un domicili ajudant a venir al món al nen Cristian Barcons.

 

  • Els agents Isidre Cols Sánchez i Rafel Campo Xixons, que  van atendre un home a qui li va venir un atac de cor al mig del carrer. La seva decidida intervenció li va salvar la vida.

 

  • Els agents Ivan Jiménez Iglesias  i Rafel Campo Xixons que després d’una  sèrie d’incendis intencionats al bosc de Can Font van dissenyar un operatiu que va acabar amb la identificació dels presumptes autors.

 

  • L’agent Miquel Lenard Fernández, per la seva bona disposició en la creació, disseny, edició i realització dels vídeos institucionals de la policia local, en el seu temps lliure i fent servir moltes vegades el seu  propi material.

 

  • El caporal Xavier Roch Corselles i l’agent Carles Gené Palau, del  Cos de Mossos d’Esquadra per la professionalitat demostrada en la reconstrucció tècnica  i la posterior defensa al judici  de l’atropellament mortal del l’agent dela Policia Localde Manresa Edouard Guillem Trapero.

 

 Particulars

 

  • Una senyora, que vol mantenir l’anonimat, que va trobar a la via pública un sobre amb 750 euros, sense cap referència  i el va lliurar ala PoliciaLocal.

 

  • El senyor Carles Pons, director de REANIMA.CAT, per la col·laboració desinteressada  en la formació d’agents de la policia local en l’Ús del DEA

 

  • El Diari Regió7, per la col·laboració desinteressada amb la campanya institucional contra els atropellaments “No et saltis el pas”.

 

  • Ràdio Manresa i Canal Taronja per la col·laboració desinteressada amb la campanya institucional contra els atropellaments “No et saltis el pas”.

 

  • La revista El Pou de la gallina, per la col·laboració desinteressada amb la campanya institucional contra els atropellaments “No et saltis el pas”.

 

  • El Grup de comunicació  TLB, per la col·laboració desinteressada amb la campanya institucional contra els atropellaments “No et saltis el pas”.

 

  • El diari digital Manresainfo.cat, per la col·laboració desinteressada amb la campanya institucional contra els atropellaments “No et saltis el pas”.

 

 

 

 

Documents relacionats

  • imagen