L'Ajuntament de Manresa demana a la Generalitat accions urgents per resoldre les deficiències d'un tram de la carretera C-37z

El regidor d’Urbanisme, Ramon Bacardit, ha presentat davant la Direcció General d’Infraestructures de la Generalitat de Catalunya una reclamació per l’estat de conservació d’aquest tram proper al barri de Miralpeix que posa en perill la seguretat dels vehicles. 

imagen

L’Ajuntament de Manresa ha traslladat a la Direcció General d’Infraestructures de Mobilitat Terrestre de la Generalitat de Catalunya una queixa formal per informar de “la penosa situació en relació a l’estat de conservació i manteniment de la carretera c-37z, de la seva titularitat” i reclama que es prenguin “mesures urgents de reasfaltat que posin fi a l’actual situació”. 

En una carta signada pel regidor d’Urbanisme, Paisatge i Mobilitat de l’Ajuntament de Manresa, Ramon Bacardit, s’adjunta un informe dels serveis del Territori en el qual es dóna a conèixer que el tram de carretera de la C-37z, entre els punts quilomètrics 94,000 i el 95,500, el ferm presenta greus deficiències a nivell de conservació i manteniment de gran part del tram, així com també problemes amb la cuneta les aigües superficials. 

Segons el mateix informe, hi ha punts del tram amb la presència de flonjalls, trams on el paviment està disgregat i trams on la capa de rodadura és del tot inexistent. Els tècnics consideren que hi ha “un perill molt greu a nivell de circulació de vehicles ja que, la presència de forats al paviment, fa que els vehicles hagin de variar la seva normal trajectòria per esquivar-los, produint-se situacions de perill amb els vehicles que circulen en sentir contrari”. 

A més de l’informe dels tècnics del Serveis del Territori, posteriorment, l’Ajuntament ha rebut moltes queixes de persones usuàries de les via que han manifestat la seva preocupació per l’estat de la calçada en aquesta via. 

Aquestes queixes han estat corroborades per un altre informe de la Policia Local de Manresa en el qual es confirma l’existència “la presència de forats d’importància a la via que afecten als carrils de circulació”. La Policia Local té confirmats dos accidents sense ferits causats per l’estat del ferm i de quatre avisos més per trencament de neumàtics dels usuaris de la via. 

Documents relacionats

  • imagen