Més de 300 alumnes participen en la jornada inicial del programa Idees Joves XII

La presentació ha tingut lloc aquest matí al Teatre Conservatori i ha aplegat estudiants de l’Escola Joviat, La Salle, els Instituts de Lluís de Peguera, Guillem Catà, Cal Gravat i Lacetània, i les Escoles d’Art i Agrària.


imagen

Aquest matí s’ha celebrat al Teatre Conservatori la jornada inicial de la dotzena edició del programa Idees Joves per fomentar l’emprenedoria entre els estudiants. Més de tres-cents alumnes pertanyents als centres educatius de l’Escola Joviat, La Salle, els Instituts de Lluís de Peguera, Guillem Catà, Cal Gravat i Lacetània, i les Escoles d’Art i Agrària, han omplert la platea del recinte.

 

A les 12 h els estudiants han començat a entrar al teatre on se’ls ha lliurat la carpeta amb les bases del concurs. Un cop col·locats a les butaques, la conductora de l’acte, Sílvia Cubo, representant de la AIJEC (Associació de Joves Emprenedors dela CatalunyaCentral), els ha donat la benvinguda i ha cedit la paraula a la regidora de Promoció Econòmica i Comerç de l’Ajuntament de Manresa, Àuria Caus.

 

Caus ha explicat les línies principals del nou concurs i ha animat els alumnes perquè hi participin i s’engresquin a crear i pensar idees i projectes d’empresa per a esdevenir emprenedors.

 

Posteriorment, Sílvia Cubo ha presentat a quatre joves emprenedors que han portat a terme iniciatives empresarials que són una realitat d’èxit a Catalunya: Roger Codina, soci cofundador de la Cooperativa Fent País; Jordi Millán de l’empresa Gintonic.cat; i David Bacardit i Pablo Testa de Manresa Teatre Musical (MTM). Un cop tots han ocupat el seu lloc a l’escenari, la conductora de l’acte els ha entrevistat un a un per tal de posar en relleu les seves experiències.

 

Els quatre emprenedors han explicat com va sorgir la seva idea de negoci i com la van dur a terme, emfatitzant la dificultat de trobar els recursos inicials, el seu periple per aconseguir totes les llicències administratives necessàries i també la seva política de difusió per donar-se a conèixer, així com els plans de consolidació i de creixement. Després s’ha obert un torn de preguntes i han resolt els dubtes dels estudiants.

 

Finalment, una petita Performace de MTM ha clos l’acte.

 

El 29 d’abril, data límit de presentació dels projectes

  

Des d’ara i fins el proper 29 d’abril els alumnes que ho desitgin podran desenvolupar el potencial creatiu i elaborar la seva pròpia idea emprenedora o pla d’empresa.

 

L’edició d’enguany és la primera que englobarà centres educatius de la comarca que no estan ubicats a la ciutat de Manresa, com és el cas de l’IES Llobregat de Sallent, que participarà per primera ocasió.

 

El lloc de presentació serà el mateix centre educatiu on estigui matriculat l’alumne; a  l’Ajuntament de Manresa (Plaça Major,1) o al Centre de Desenvolupament Empresarial-CEDEM- Palau Firal de Manresa, (polígon industrial Els Dolors . C/ Castelladral, 5-7).

 

L’acte final amb el lliurament de premis als projectes guanyadors se celebrarà el proper mes de juny. Aquells que ho desitgin podran trobar tota la informació del programa a www.manresa.cat/cedem, dins la secció d’emprenedoria.

Documents relacionats

  • imagen