Un grup de nois i noies de Manresa ha creat el logotip que representarà els infants i adolescents de la ciutat

La imatge inclou el reconeixement de ‘Manresa, ciutat amiga de la infància’, atorgat l’any passat per la UNICEF
 
L’elaboració del logotip forma part de les estratègies de participació que s’inclouen en el Pla d’Infància i Adolescència de Manresa

 

imagen

Aquesta tarda s’ha donat a conèixer a l’Ajuntament de Manresa el logotip que representarà a partir d’ara els infants i adolescents de la ciutat. Es tracta d’un símbol creat per un grup de 7 nois i noies de 1r i 2n d’ESO de la ciutat convocats per tal que, en un treball en grup i assessorats per professionals, aportessin les seves idees i conceptes, i col·laboressin entre ells per al disseny del logotip.

 

A la presentació hi ha assistit Mercè Rosich, regidora d’Acció Social i Cooperació, i tres dels nois que han creat la nova imatge, Arnau, Laia i Marina.

 

El símbol es composa d’una figura abstracta de color vermell i d’una lema: “Manresa ciutat amiga de la infància”. Pel que fa a la figura, els nois i noies volien que s’interpretés de forma lliure; i quant al lema, fa referència al reconeixement que la UNICEF va atorgar el novembre de l’any passat a Manresa.

 

Coincidint amb aquell nomenament, l’Ajuntament de Manresa va aprovar el Pla d’Infància i Adolescència de la ciutat, un document al qual s’inclouen totes les actuacions necessàries per aconseguir el benestar dels infants i adolescents de la ciutat. Igualment, ja fa cinc anys que Manresa commemora el 20 de novembre com a dia internacional dels Drets dels Infants.

 

La creació de la imatge que representés els infants i adolescents de la ciutat és una de les actuacions que s’inclouen en el Pla d’Infància, com a part de les estratègies de participació dels infants de la ciutat que contempla el programa.

 

En la seva intervenció, la regidora Mercè Rosich ha agraït els professionals de l’Escola d’Art i de l’Ajuntament de Manresa que han ajudat els nois i noies en l’elaboració del logotip. S’ha dirigit als nois presents per a dir-los que quan vegin la imatge per la ciutat pensin “que heu estat vosaltres els creadors”. També ha destacat el fet que “ha estat una experiència enriquidora per a l’Ajuntament”.

 

Aquest logotip serà la imatge pública que farà servir l’Ajuntament de Manresa en totes les activitats i campanyes relacionades amb el lema dela UNICEF “Manresa, ciutat amiga de la infància”, la Setmana dels Drets dels Infants, el Pla Municipal d’Infància i Adolescència, etc.

 

Un taller de cinc sessions del qual ha sorgit la nova imatge

 

La creació del logotip ha seguit diversos passos. El primer lloc, es va fer una difusió de l’activitat entre els alumnes de 1r i 2n d’ESO de Manresa als quals els agradés el dibuix i el disseny. En total, van sorgir-ne 7 nois i noies de 12 i 13 anys interessats en participar en el taller.

 

El taller s’ha fet en cinc sessions d’una hora i mitja cadascuna.

 

Els nois i noies participants han elaborat conjuntament la imatge final. L’objectiu de l’activitat, a part d’adquirir coneixements, ha estat el de realitzar un treball en equip per obtenir una imatge com a grup.

 

Durant les sessions de treball s’ha tractat tant el coneixement dels drets i deures dels infants com les tècniques artístiques per a obtenir-ne el logotip:

 

El procés d’elaboració

 

El procés d’elaboració del logotip dels infants i adolescents de Manresa ha estat el següent:

 

-Sessió 1: A través de dinàmiques i jocs, els participants van conèixer i debatre la Convenció Internacional dels Drets dels Infants i les campanyes de sensibilització que es porten a terme en relació amb el reconeixement dels seus drets. Aquesta sessió va ser conduïda per tècnics municipals de Serveis Socials i d’Ensenyament.

 

-Sessió 2: Amb una professora de l’Escola d’art, es van introduir en el món del disseny de logotips. L’objectiu era que els nois i noies coneguessin els tipus de les formes, de colors, la tipografia... També van analitzar l’impacte d’algunes marques actuals.

 

-Sessió 3: Va estar dinamitzada per una professional externa i va servir per potenciar la creativitat dels participants. A través del dibuix lliure i utilitzant tècniques i materials diversos, van crear idees per treballar amb el futur logotip.

 

-Sessió 4: A partir de la feina feta a la sessió anterior es va treballar en la creació definitiva del logotip amb un programari específic de disseny. De les quatre propostes que van sorgir en la sessió anterior, els mateixos nois i noies en van seleccionar dues, i d’aquestes dues van acordar quina seria la proposta definitiva.

 

-Sessió 5: La darrera sessió ha tingut lloc avui mateix, ja que ha consistit en fer la presentació pública d’aquesta imatge a través dels mitjans de comunicació. Posteriorment, responsables del departament de Comunicació de l’Ajuntament els han ofert suport per a que fessin la difusió del seu treball per les xarxes socials. 

Documents relacionats

  • imagen