Valentí Junyent rep les associacions de cuineres de Catalunya

Una seixantena de persones s'apleguen al Saló de Sessions de l'Ajuntament de Manresa en la primera trobada de les agrupacions, convocada per l’Associació de Cuineres del Bages
 

 

imagen

L’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, ha rebut avui al Saló de Sessions de l’Ajuntament de Manresa les associacions de cuineres de Catalunya amb motiu de la celebració de la seva primera trobada. El grup, format per una seixantena de persones, pertanyien a l’Associació de Cuineres de Sils (La Selva), Les cuineres de SOLC (que representa el Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre), l’Associació de Cuineres de Sitges i l’Associació de Cuineres del Bages. En total, representaven 26 municipis.

 

Joan Calmet, regidor de Cultura i  Turisme de l’Ajuntament de Manresa, ha donat la benvinguda als participants, tot i destacant el caràcter acollidor de la ciutat. Tot seguit hi ha intervingut Dolors Gómez, presidenta de l’Associació de Cuineres del Bages, l’entitat que ha convocat la trobada, qui ha destacat el fet que les agrupacions de cuiners i cuineres sigui un fenomen que es dóna més a Catalunya que en cap altra lloc de l’estat. També ha agraït als participants la seva contribució a la trobada.

 

Finalment, ha parlat l’alcalde Valentí Junyent, qui ha fet esment de la “capitalitat” de Manresa en l’àmbit de la gastronomia, basada en cinc eixos “que contribueixen a fer de la ciutat un referent en aquest aspecte, tant pel que fa a la promoció, com a la recuperació de la tradició i la història, la formació i la investigació gastronòmica”. Aquestes cinc bases són l’escola d’hoteleria Joviat, l’Associació de Cuineres del Bages, el Gremi d’Hosteleria, la Fundació Alícia i  l’Associació Els fogons gastronòmics del Bages.

 

Abans de finalitzar l’acte, Valentí Junyent, ha donat als presidents de cada associació que ha participat en la recepció una reproducció del bol de Sant Ignasi.

Documents relacionats

  • imagen