L’Alcalde de Manresa exalça el doctor Simeó Selga en l’acte d’Homenatge dedicat al centenari del seu naixement

L’acte, celebrat pel Col·legi de Metges de Barcelona i que ha reunit a unes 150 persones que han recordat les múltiples facetes de la vida professional i personal del pediatre manresà, enceta les activitats de l’any dedicat al centenari del seu naixement i que Manresa homenatjarà institucionalment amb un acte al saló de sessions el proper 25 de setembre.

imagen

L’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, ha participat en l’homenatge que la professió mèdica ha fet al doctor Simeó Selga al Col·legi de Metges de Barcelona. L'acte, dedicat el centenari del seu naixement i que ha reunit a unes 150 persones, ha recordat les diferents facetes de la vida professional i personal del pediatre manresà.

L’acte, que es l’inici de l’any dedicat al centenari del naixement de Selga, ha començat amb la Benvinguda de Miquel Bruguera, que l’ha presidit per delegació de l’actual president del Col·legi de Metges de Barcelona, Jaume Padrós. 

Bruguera ha donat pas a la intervenció de l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, que ha exalçat la figura de Simeó Selga com a ciutadà. 

Posteriorment el Dr. Joaquim Ramis, expresident de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i Balears ha ressaltar l’aspecte professional del pediatre manresà.

Seguidament, el Dr. Jacint Corbella, president de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya, ha parlat de la seva faceta com a historiador, i per acabar el Dr. Lluis Guerrero, director de l’Arxiu Històric de les Ciències de la Salut, ha palesat la biografia de Selga. 

Miquel Bruguera ha clausurat l’acte expressant que la figura del metge català és un exemple a seguir per la seva trajectòria professional i el seu compromís social que li van fer guanyar la Creu de Sant Jordi l’any 2003 en reconeixement al seu prestigi professional i a la forta vocació de servei que, a més, de la medicina es va estendre en àmbits com la cultura i la política.

La capital del Bages acollirà el proper dia 25 de maig un acte institucional per homenatjar al doctor Selga que tindrà lloc a la sala de plens de l’Ajuntament de Manresa.

Documents relacionats

  • imagen