Garantia Juvenil programa una jornada informativa per l'autoocupació dels joves

La trobada serà el proper dimecres de 12 a 14 h a l’Oficina Jove del Bages.


Aquest dimecres, 25 de novembre, des de Garantia Juvenil s’ha programat una jornada informativa, impartida per Xavier Alcàntera de la Fundació Lacetània, amb l‘objectiu d’ajudar els joves a autoocupar-se. La trobada serà a l’Oficina Jove del Bages (C/ Sant Blai, 14).

 

Des de les 12 a les 2 del migdia es posaran sobre la taula els avantatges de convertir-se en autònoms i la forma com fer tràmits i gestions. Els interessats, han d’estar apuntats a Garantia Juvenil i es poden inscriure fins el dimarts 24 de novembre.

 

L'organització va a càrrec de la Confederació de Treballadors Autònoms de Catalunya i UPTA.  Per més informació mirar l’enllaç: http://www.ugtcatalunya.cat/autonoms/jornada-a-manresa-de-la-garantia-juvenil/

 

Programa Europeu de Garantia Juvenil

 

El Govern de l’estat, va aprovar l’any 2013 la implantació a Espanya del programa Europeu de Garantia Juvenil. Aquest té l’objectiu de facilitar l’accés dels joves fins a 29 anys al mercat de treball i així assegurar que tots els joves que es troben en desocupació o no estan realitzant estudis puguin rebre en un termini determinat una oferta d’ocupació, d’educació o deformació.

 

L’objectiu de CTAC-UPTA, en col·laboració amb la Direcció general del Treball Autònom, de l’Economia Social i de la RSE del Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social, és la que els joves que es trobin en aquesta situació i que tinguin intenció d’estudiar una solució a través de l’autoocupació puguin accedir a un mòdul mínim de formació d’almenys 90 hores i posteriorment es beneficiïn de les ajudes previstes, com la de la tarifa plana de pagament a la Seguretat Social.