La directora general de Turisme de la Generalitat visita la Manresa ignasiana i destaca la seva potencialitat turística

Marian Muro ha recorregut diversos espais relacionats amb la petjada de Sant Ignasi de Loiola a la capital del Bages acompanyada per l'alcalde Valentí Junyent amb l'objectiu de conèixer de primera mà el projecte Manresa 2022.

imagen

L’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, ha rebut avui dimecres a les 10 del matí a l’Ajuntament de Manresa, la directora general de Turisme de la Generalitat, Marian Muro, que ha visitat la capital del Bages acompanyada de la subdirectora general de Programació Turística, Carme Rubió, per conèixer de primera mà el projecte Manresa 2022, vinculat a la commemoració dels 500 anys de l'estada de Sant Ignasi a la ciutat.

Després d’una passejada per divresos espais relacionats amb la petjada de Sant Ignasi de Loiola a la ciutat, Muro s’ha mostrat encantada pel dinamisme de la ciutat i la seva potencialitat turística, especialment en relació a la ruta ignasiana. La directora general ha pronosticat que "aquest només és l’inici de la vida turística d'una ciutat que gaudeix d’uns valors patrimonials encara desconeguts".

L’alcalde Valentí Junyent, al seu torn, ha manifestat la seva satisfacció per la vista de Marian Muro i pel seu interès per conèixer de prop els atractius ignasians de la ciutat, que estan inclosos dins del projecte Manresa 2022 amb l’objectiu de promocionar el turisme i projectar-la a l'exterior.

La directora general i l'alcalde han fet una passejada per alguns punts de la ruta ignasiana de Manresa acompanyats per una comitiva integrada, entre d'altres, per la regidora de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme. Sílvia Gratacós; i el regidor de Cultura, Joan Calmet; i la directora territorial d’Empresa i Ocupació a la Catalunya Central, Bàrbara Minoves.

La visita ha començat a l'Ajuntament, on l'alcalde ha rebut Marian Muro, que ha signat al Llibre d'Honor i ha visitat el saló de sessions i la galeria de Manresans Il·lustres, i després tota la comitiva s'ha traslladat a l’Oficina de Turisme, on s’ha fet una presentació del projecte Manresa 2022. 

Posteriorment, han visitat el Pou de la Gallina i la capella adjacent, al carrer Sobrerroca per conèixer, on han pogut observar el retaule que explica el miracle que va succeir l’any 1602 quan Sant Ignasi va retornar la vida d’una gallina que havia caigut al pou per tornar-la a la seva propietària, una nena de 14 anys. A continuació han anat a la capella de Sant Ignasi Malalt, testimoni de les dues vegades que va ser acollit per la família Amigant quan va caure malalt durant la seva estada a la capital del Bages.

Després s’han dirigit a la col·legiata basílica de Santa Maria de la Seu on el rector de la parròquia, mossèn Antoni Boqueras, la presidenta de l’Associació Amics de la Seu, Maria Pilar Pla i una membre de la mateixa associació, Roser Parcerisas, han explicat a la directora general diversos aspectes de la basílica. 

La passejada ha continuat cap al carrer del Balç i ha acabat l’itinerari amb una vista a la Cova on la comitiva ha estat rebuda pel seu director, el pare Francesc Riera, i el director de la Fundació Cova de Sant Ignasi, Ramon Sanllehí.

Documents relacionats

  • imagen