Manresa il·luminarà l'estàtua d'Amat Piniella com a gest simbòlic contra la pena de mort

L’acció tindrà lloc aquest dilluns amb motiu de la celebració de la campanya internacional promoguda per la Comunitat de Sant’Egidio que treballa pel dret a la vida  i, per tant, per l’abolició de la pena de mort.


imagen

El proper dilluns, 30 de novembre, les diferents poblacions adherides a la Xarxa Ciutats per la Vida, entre les quals hi ha Manresa, realitzaran un gest simbòlic pel dret a la vida i per l’abolició de la pena de mort que consisteix en il·luminar un edifici públic emblemàtic.

 

A la capital del Bages s’ha triat l’estàtua d’Amat Piniella situada a les escales del Casino. L’autor de “K.L.Reich” és un exemple de resistència i lluita per la vida.

 

Aquesta campanya internacional, està promoguda per la Comunitat de Sant’Egidio que ja fa anys que acompanya la situació de les persones condemnades a mort a diferents països i que realitza actes de sensibilització per aconseguir la mobilització de les persones per reivindicar-ne l’abolició.

 

Campanya Internacional “NO a la pena de mort”

 

L’acció vol ser una contribució al sosteniment de la Campanya Internacional “No a la Pena de Mort” promuguda per la Comunitat de Sant'Egidio, que al costat de la recollida de signatures, de la relació epistolar amb condemnats a mort i de les crides urgents, fa un treball capil·lar de difusió d’una sensibilitat sobre els temes de la justícia i de la pena capital en les diferents administracions públiques, a les escoles i universitats, des de Ciutat de Mèxic a Budapest, de Hong Kong a Barcelona, en tots els continents.

 

 A partir de diferents activitats s'ha realitzat en aquest projecte tot un treball de sensibilització, donant especial atenció a les generacions joves, sobre la lluita contra la pena de mort i a favor dels drets humans.

 

En els darrers trenta anys, la major part dels països del món – sobretot a Europa, però també a Amèrica Llatina i Àfrica – han començat a abolir la pena de mort o si més no a no executar les condemnes a mort, per tant es pot dir que la pena de mort no gaudeix avui de bona salut. Tot i així encara queda molta feina per fer i moltes vides per salvar.

 

Els objectius de la campanya són: sensibilitzar la ciutat sobre el valor de la vida, la igualtat d’oportunitats i la defensa dels drets humans de tota persona; defensar i salvar la vida dels condemnats a mort d’arreu del món i donar a conèixer la forma de vida i la gran discriminació per motius religiosos, ètnics i econòmics que s’esdevé als corredors de la mort.

 

També es vol promoure el coneixement sobre l’estat de les execucions al món i la vulneració dels drets humans que aquesta condemna suposa per la vida humana, i  a més, establir una xarxa de persones que s’escriuen amb condemnats a mort per donar-los suport i defensar la seva dignitat.

Documents relacionats

  • imagen