L'alcalde de Manresa afirma que Ampans és un orgull per a la ciutat i un element important de projecció exterior

Valentí Junyent ha acompanyat la vicepresidenta Neus Munté durant la visita a la la residència per a persones amb discapacitat intel·lectual i trastorn de conducta Els Comptals II. Per Munté, “Ampans és tot un referent en el seu àmbit arreu del país”.

imagen

L’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, ha afirmat avui que la Fundació Ampans és un orgull per Manresa i també un element important de projecció exterior de la ciutat. Junyent ha acompanyat la vicepresidenta i consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, durant la visita que ha fet aquest migdia a la residència per a persones amb discapacitat intel·lectual i trastorn de conducta Els Comtals II d’Ampans. També han participat en la visita la secretària general del departament de Benestar Social i Família, Dolors Rusinés i el president d’Ampans, Domènec Casasayas.

 

Ampans ha organitzat avui una jornada de portes obertes perquè les famílies, voluntaris i treballadors d’Ampans poguessin conèixer de primera mà les instal·lacions del nou centre, que es va posar en marxa el passat mes d’octubre i que acull una vintena de persones en places concertades pel departament.

 

En acabar la visita, l’alcalde de Manresa i la vicepresidenta han coincidit a destacar la trajectòria d’Ampans així com els reconeixements que ha rebut al llarg de l’any, coincidint amb la celebració del seu 50è aniversari.

 

Per a Valentí  Junyent, “Ampans és un actiu de ciutat, un orgull per tots nosaltres i un element destacat per a la projecció exterior de Manresa”. Per això, ha afegit, “esperem poder treballar junts per poder tirar endavant projectes de futur a la nostra ciutat”.

 

Per la seva part,  Neus Munté ha assenyalat que “avui en dia és tot un referent en el seu àmbit arreu del país”. “Aquest centre Els Comtals –ha afegit - és el darrer exemple d’aquesta gran tasca i de l’amplíssima oferta a través de la qual Ampans desenvolupa la seva tasca en benefici de les persones amb discapacitat intel·lectual. Una tasca que, des de l’arrelament comarcal ha transcendit més enllà del Bages per esdevenir una entitat de renom arreu del país”.

 

Munté ha destacat també el suport del Departament de Benestar Social i Família i ha posat com a exemple les 20 places concertades a Els Comtals II. “Des del Govern de Catalunya –ha dit- fem així un esforç important per donar resposta a les necessitats de les persones i les entitats. I si algú vol saber, ara que sembla que tant i tant els preocupa, a què dediquem els diners, només ha de fer una visita a aquesta residència. Els recursos públics els destinem, entre moltes d’altres prioritats, a concertar places en benefici del benestar de totes les persones de la nostra societat".

 

La Fundació Ampans

 

Ampans és una fundació que treballa per promoure l'educació, la qualitat de vida i la inserció laboral de les persones amb discapacitat intel·lectual gestionant centres, serveis, programes i suports amb criteris d'excel·lència acreditada. Acompanya i dona suport a més de 1.400 persones i a les seves famílies en serveis d'atenció diürna, ocupació terapèutica, acolliment residencial, formació, lleure, esport i tutela, fomentant l'autonomia i la igualtat d'oportunitats.

 

En l'àmbit laboral, ha creat empreses i serveis que donen feina a prop de dues-centes persones amb discapacitat i risc d'exclusió en els sectors de jardineria i garden (Garden Ampans), neteja, manipulats, arts gràfiques, recollida selectiva i restauració i amb les marques pròpies Formatges Muntanyola i Vins Urpina.

 

La residència Els Comtals II de Manresa ofereix acolliment residencial especialitzat per a persones amb discapacitat intel·lectual i/o malaltia mental i trastorns de conducta associats, que requereixen programes d'atenció rehabilitadora per la seva integració i normalització comunitària.

Documents relacionats

  • imagen