El Selves i Carner i el Casal de les Escodines estrenen exposicions

“Joves Creadors2015”, al Centre cívic Selves i Carner, es podrà veure fins el 23 de desembre. I, el Casal de les Escodines acollirà, des de dijous 3 de desembre fins al 29 de gener, la mostra de línia amateur “Experiències Pictòriques. Olis, pastels i llapis”, de Laura Martínez.


imagen

Durant el mes de desembre el Centre Cívic Selves i Carner i el Casal de les Escodines obren la porta a nous projectes expositius. El Selves i Carner exhibeix el conjunt fotogràfic “Joves creadors 2015”, que es podrà visitar fins el 23 de desembre. Per la seva banda, el Casal de les Escodines inaugurarà demà dijous, la mostra de línia amateur “Experiències Pictòriques. Olis, pastels i llapis”, de Laura Martínez.

 

Centre Cívic Selves i Carner

 

Dins del cicle d’exposicions que acull el Centre Cívic Selves i Carner i que s’organitzen conjuntament amb Foto Art Manresa, s’ha inaugurat l’exposició “Joves Creadors2015”. L’objectiu d’aquest línia expositiva és mostrar i potenciar la fotografia entre  autors joves. En aquesta ocasió es presenta l’obra de tres fotògrafs:

 

- Elena Castro (Manresa,  1989), especialment interessada  en la fotografia documental i d’autor.  Parla de la fotografia com la seva forma d’expressió més sincera i més terapèutica de dialogar amb ella mateixa i amb el món.

 

Castro presenta un recorregut monocromàtic sobre la realitat de la boxa a l’àrea metropolitana de Barcelona, des dels gimnasos d’extraradi fins a les vetllades en les que es lluita per títols d’àmbit europeu. Un món en aparença brutal, que en realitat és un espai de respecte, noblesa i sacrifici. Entre les cordes es combat, sobretot, contra un mateix. 

 

- Irene Vendrell (1995) Viu a Calders. Va estudiar el Batxillerat Artístic al IES Lluís de Peguera, estudis a partir dels quals s’introdueix al món de la fotografia. El que més li entusiasma de la fotografia es com es pot manipular i tractar de manera senzilla i  amb bons resultats. Col·labora captant imatges artístiques del Cacis- Forn de la Calç (Calders). Presenta una obra de temàtica variada: animals, persones humanes  i lluminositats. 

 

- Oriol Panadès  (1998) Viu a Manresa. Va començar a editar vídeos fa quatre anys i recentment s’introdueix al món de la fotografia buscant una forma d’ampliar coneixements i poder experimentar amb eines noves. Les imatges que presenta en aquesta exposició es poden dividir en dos temes: màgia i aventura.

 

L’idea principal de la màgia és crear una realitat falsa que, tot i no existir, resulti creïble pel públic. Ha intentat aplicar aquest principi en cinc fotografies de baralles de cartes; fotografies preparades i editades fins al punt que poca cosa d’allò que es veu a la fotografia és fidel a la realitat.

 

Les altres cinc fotos són un intent de capturar la sensació d’aventura. Han estat realitzades amb una GoPro i són fotografies molt mes espontànies i sense cap planificació.

 

“Joves Creadors2015”es podrà visitar fins el 23 de desembre, de dilluns a divendres de15 a21 h (dilluns 7 de desembre romandrà tancada), al Centre Cívic Selves i Carner (C/ Bernat Oller, 14-16).

 

Casal de les Escodines

 

El Casal de les Escodines, acollirà des de dijous 3 de desembre fins al 29 de gener l’exposició de línia amateur “Experiències Pictòriques. Olis, pastels i llapis”, de Laura Martínez. La inauguració és demà, dijous 3 de desembre, a les 19 h.

 

L’exposició, de temàtica variada (animals, bodegons, paisatges, persones) està realitzada en diferents tècniques (olis, pastels i llapissos de diferents dureses) i mostra tant exercicis com obres de diferents èpoques de l’autora.

 

Laura Martinez (Manresa, 1989) ha cursat estudis de Disseny Gràfic i el Cicle Formatiu de Grau Superior d’Il·lustració a l’Escola d’Art de Manresa. Dibuixa des de petita amb Miquel Esparver, al Taller d’Imatge d’en Barés, a l’Estudi Blau i a l’Espai per Art.

 

Les exposicions de línia amateur estan dirigides a qualsevol persona afeccionada a les arts visuals i plàstiques per tal que pugui mostrar la seva obra en públic i es realitzen tant al Casal de les Escodines (C/ St. Bartomeu, 50)  com al Centre Cívic Selves i Carner (C/ Bernat Oller, 14-16).

Documents relacionats

  • imagen