El projecte pilot "Tria qui toca" arrenca a Manresa impulsat per les Cases de Música

Es tracta d’un procés participatiu en el qual els ciutadans podran triar a través d’una plataforma per Internet bona part de la programació musical que tindrà  lloc durant  l’any a la ciutat


imagen

Manresa és la ciutat escollida per l’arrencada a Catalunya del projecte pilot “Tria qui Toca”, una iniciativa impulsada per les Cases de Música que consisteix en la realització d’un procés participatiu que permetrà als ciutadans triar bona part de la programació musical de Casa del a Música que tindrà lloc anualment a la ciutat. 

 

El tret de sortida del projecte així com l’explicació dels detalls d’aquesta iniciativa l’ha donat aquest migdia el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Manresa, Joan Calmet; i el  responsable d’Activitats de la Casa de la Música de Manresa, Marc Padró.

 

Joan Calmet ha valorat de forma "molt positiva" aquesta iniciativa “que s’inicia a Manresa de la mà de la Casa de la Música de Manresa” amb la voluntat d’obrir a la participació de la programació musical a la gent de la ciutat. En el mateix sentit s’ha expressat Marc Padró, el qual ha assegurat que “aquest procés participatiu és una eina útil que permetrà triar quins grups vol la gent que vinguin a tocar a Manresa”. 

 

“ Tria qui toca” és una iniciativa que vol aprofundir en el concepte de participació ciutadana en el món de la música i permetre d’una forma activa que tothom pugui dir la seva amb l’objectiu que les programacions musicals responguin adequadament a la pluralitat de  gustos i tendències de les persones així com intentar contribuir a la consecució de resultats òptims pel que fa a afluència de públics i de satisfacció dels productes musicals oferts.

 

Propostes i votacions a través de la web www.triaquitoca.cat

 

Així, la Casa de Música de Manresa recollirà a partir d’ara, a través d’una plataforma desenvolupada per Internet, la voluntat de la població sobre quins grups volen veure actuant a la ciutat. Amb aquest projecte pilot es pretén que el 60% de les actuacions programades responguin a les sol·licituds majoritàries realitzades per la gent.

 

El projecte pilot arrenca aquest desembre a Manresa i posteriorment s’estendrà a la resta de poblacions on hi ha Cases de Música: Mataró, l’Hospitalet, Girona-Salt i Terrassa.

 

Per participar en aquest projecte caldrà donar-se d’alta d’usuari a la web www.triaquitoca.cat. A continuació, la persona usuària proposarà els artistes o grups que li agradaria que s’incloguessin en la programació musical de la ciutat de Manresa. Seguidament, s’analitzarà la proposta d’acord a la disponibilitat del grup musical per agenda i  preus.

 

Un cop s’accepta la petició de l’usuari, aquesta passarà a una llista que podrà serà votada per la resta d’usuaris de “Tria qui toca”.  Finalment, la votació de cada artista o grup tindrà una durada de 2 mesos i, en el cas de ser triat, es buscarà la ubicació més idònia per a la seva actuació (aforament, condicions tècniques i agenda).

 

La informació de totes aquestes fases dels procés participatiu seran notificades i públiques a través de la mateixa web. 

 

Documents relacionats

  • imagen