Presentació a Manresa de la campanya de nevades a la Catalunya Central

 Tècnics locals i responsables municipals es reuneixen per millorar la coordinació en cas de nevades durant aquest hivern


 

imagen

Tècnics locals i responsables d’ajuntaments i/o consells comarcals en l’àmbit de la Protecció Civils’han reunit aquest migdia a la sala d’actes del Palau Firal de Manresa per presentar la  campanya del pla d’emergències per nevades a Catalunya NEUCAT a la Catalunya Central. L’objectiu de la sessió ha estat la millora de la coordinació davant les nevades.

 

La reunió ha estat presidida pel delegat Territorial del Govern a la Catalunya Central, Juli Gendrau, i ha comptat també amb l’assistència del director dels Serveis Territorials d’Interior a la Catalunya Central, Eduard Freixedes; la responsable de Protecció Civil al a Catalunya Central, Agnès Centellas; representants del grup sanitari del Pla NEUCAT; responsables de carreteres de la Generalitat, de la concessionària Cedinsa; i un representant de la xarxa de distribució Endesa.

 

Campanya nevades 2015/2016

 

A la jornada d’avui s’ha fet una valoració de la campanya anterior, s’han remarcat quins són els mecanismes de coordinació entre tots els actors, les funcions dels municipis davant les nevades, i l’organització i tasques dels cossos operatius dela Generalitat, dels gestors de carreteres i de les empreses de subministrament elèctric presents.

 

Per a la campanya de nevades 2015/2016 a la Catalunya Central es disposa d’un total de 75 llevaneus, 5 màquines fresadores, i una capacitat màxima de 5.210 tones de sal (entre magatzems, sitges i dipòsits de salmorra). En alguns casos, aquests mitjans i recursos no són exclusius per a la Catalunya Central, sinó que són compartits amb els territoris veïns. S’han prioritzat 34 trams de carreteres, amb un total de 800 km; i els Mossos d’Esquadra han identificat 70 indrets per a aparcament de vehicles de transport de mercaderies, amb capacitat per més de 2.000 camions. Cal recordar que, aquest any respecte l’anterior, ha augmentat el territori i el nombre de quilòmetres de les carreteres dela Catalunya Central per la incorporació dels quatre municipis del Moianès que abans pertanyien al Vallès Oriental.

 

A nivell local, la planificació es realitza per mitjà dels plans d’actuació municipal (PAM) per nevades. A la Catalunya Central, actualment 108 dels 169 municipis (un 64%) ja disposen de PAM per nevades homologat perla Comissióde Protecció Civil de Catalunya.

 

Tant el Pla NEUCAT com el Pla de sector del NEUCAT a la Catalunya Central es poden consultar al web de Protecció Civil, a l’enllaç http://interior.gencat.cat/emergencies. Els consells a la població es poden consultar a l’enllaç http://interior.gencat.cat/nevades

 

 

Documents relacionats

  • imagen