Es comencen a col·locar els 25 desfibril·ladors del projecte "Manresa ciutat cardioprotegida"

El primer desfibril·lador s’ha instal·lat avui al barri de la Font dels Capellans, en el marc del projecte de l’AV d’aquest barri que va ser un dels guanyadors del pressupostos participatius de 2015. “Manresa ciutat cardioprotegida” és un projecte impulsat per Rotary Club Manresa Centre, Mútua General de Catalunya i l’Ajuntament de Manresa.


imagen

Avui ha quedat instal·lat el primer desfibril·lador dels 25 que s’aniran col·locant progressivament a la ciutat durant els propers mesos , per tal de fer de Manresa una ciutat cardioprotegida. L’aportació d’aquests desfibril·ladors (DEAS) és fruit de l’esforç i col·laboració de Rotary Club Manresa Centre i Mútua General de Catalunya, que van prendre el compromís de lliurar-los a la ciutat segons conveni signat amb l’Ajuntament el passat mes d’abril.

 

El primer desfibril·lador s’ha col·locat al carrer Granollers s/n (Centre Cívic Font dels Capellans ), al costat dela Pista Poliesportiva. Recordemque el projecte “Només amb un clic (Pots salvar una vida)” presentat per l’associació de veïns de la Font va ser un dels quatre projectes guanyadors presentats als pressupostos participatius, i que els 25.000 € han fet possible portar la instal·lació dels DEAS i un programa informatiu i formatiu, adreçat a persones responsables d’equipaments on es troba ubicat un d’aquests aparells o a la població en general. El programa formatiu ja es va iniciar el passat mes de novembre, amb la formació reglada de 75 persones, i està previst donar-hi continuïtat durant els propers mesos

 

La resta de desfibril·ladors s’aniran col·locant progressivament entre el desembre i el gener. A primers de febrer està previst fer el programa de presentació a la població en general de tot el Programa “Manresa ciutat cardioprotegida”, que inclou una part informativa i divulgativa a la ciutadania i en especial a la població escolar, així com una part de formació continuada a agents de diversos àmbits de la ciutat .

 

Els 25 nous desfibril·ladors s’afegeixen als cinc, ja finançats per Rotary i la Mútua General, que són mòbils i estan col·locats en vehicles de l’Ajuntament (Policia Local i Protecció Civil).

 

A més, a la ciutat hi ha actualment 80 desfibril·ladors més: 39 a Althaia, 29 en empreses privades i altres entitats, 9 en centres d’atenció primària, i 3 en equipaments esportius municipals (estadi de futbol del Congost, complet Vell Congost i Nou pavelló del Congost).

 

A la presentació del primer desfibril·lador que s’ha fet a La Font dels Capellans hi han estat presents el regidor de Sanitat de l’Ajuntament de Manresa, Miquel Davins; Santi Vivancos i Joan Carles Palacios, president i past president de Rotary Club Manresa Centre; Antoni Morales, cap d’oficina del departament comercial de Mútua General de Catalunya; Josep Rueda, president de l’associació de veïns de la Font dels Capellans; i Fermí Roqueta, adjunt a la direcció assistencial d’Althaia, que ha patrocinat aquest primer desfibril·lador.

 

A la foto, d’esquerra a dreta: Joan Carles Palacios, Josep Rueda, Miquel Davins, Santi Vivancos, Antoni Morales i Fermí Roqueta.

Documents relacionats

  • imagen