El Campi Qui Jugui arriba a la 30a edició dedicat a la investigació científica policial

Enguany el certamen es torna a celebrar al complex del Vell Congost i es durà a terme del 27 de desembre al 4 de gener, cada dia de les 4 de la tarda a 2/4 de 9 del vespre. Infants i adolescents podran gaudir de jocs, activitats i un munt de propostes lúdiques durant les vacances de Nadal.



imagen

El Campi Qui Jugui celebra els trenta anys oferint jocs, activitats i un munt de propostes lúdiques a infants i adolescents durant les vacances de Nadal. El certamen tindrà lloc al complex del Vell Congost i es durà a terme del 27 de desembre al 4 de gener, cada dia de les 16 a les 20.30 h.

 

Aquest any el fil argumental sobre el qual versarà el Saló dela Infància i la Joventut de la Catalunya Central serà la investigació científica policial, que ha estat el tema escollit pel Consell Municipal dels Infants de la ciutat. La curiositat, la intriga i el misteri faran gaudir al públic assistent.

 

Aquesta tarda, la 30a edició del Campi Qui Jugui s’ha presentat en roda de premsa a l’Ajuntament, amb la intervenció de l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent; la regidora de Participació i Joventut, Àuria Caus; el president de l’Associació Campi Qui Jugui, Jordi Santamaria; i quatre joves alumnes de 6è de primària, de les escoles Renaixença i l’Espill, en representació del Consell d’Infants -que aquest curs 2014-15 l'han constituït les escoles Espill, Renaixença, Joviat, Muntanya del Drac, Jeroni Moragas, la Salle i Vedruna Manresa- .

 

L’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, ha considerat plenament consolidada la ubicació del certamen al Vell Congost, que “dóna molt joc i permet que el Campi se celebri en millors condicions”. L’alcalde considera que la comissió s’ha anat adaptant als nous temps, amb nous continguts, i ha considerat altament positiu que el Consell Municipal d’Infants hagi participat en la tria del tema i els continguts d’aquest any. “Seguirem fent costat al Campi Qui Jugui, que aquest any està d’especial enhorabona, perquè celebra el 30è aniversari”.


Al seu torn, Àuria Caus, ha agraït l’esforç, les ganes i la feina de l’Associació Camp Qui Jugui, per “aquests 30 anys”, i ha agraït la implicació del Consell d’Infants. La regidora ha convidat tots els infants i joves de la ciutat, la comarca i el país a gaudir del Campi, i ha recordat que es mantenen els preus de l’any passat (gratuït per a infants de 0 a 3 anys; 5,5 euros a partir de 3 anys, i 3 euros per als adults, amb descomptes diversos per a famílies nombroses, nens amb el canet del Consell d’infants o d’Imagina’t, etc).

 

Posteriorment, quatre alumnes de les escoles L’Espill i la Renaixença, la Sabrina, la Judit, la Martina i la Gisela, han explicat el procés participatiu pel qual van decidir que aquest any el Campi estaria destinat a temes de misteri i investigació. Els infants no només van escollir el tema, sinó que van fer propostes de continguts, de com podien ser els diversos elements decoratius, etc.

 

Jordi Santamaria, president de l’associació Campi Qui Jugui, ha explicat que aquestes propostes dels infants s’han encabit majoritàriament al programa del saló, adaptant-les a les possibilitats que hi ha, i ha considerat que el fet que hagin estat els mateixos infants els protagonistes serà un element motivador per ells mateixos, que podran veure els seus projectes fets realitat, i també per a altres infants i joves. Santamaria també ha afirmat que enguany s’ha ampliat l’oferta d’activitats a l’exterior del recinte.

 

El misteri i la investigació, protagonistes

 

Activitats com Investigari, Laberint, Laboratori, i Operació, mostraran aspectes diversos de la política criminal: la recerca de proves, les pràctiques que utilitzen els diferents cossos de seguretat i emergències per afrontar i resoldre qualsevol contratemps, la ciència forense, etc.

 

Igualment, tampoc hi faltaran els ja clàssics tallers de manualitats, de maquillatge, la pista americana pels més atrevits, el joc de construcció de fusta Kappla, els típics inflables pels més menuts i la possibilitat de practicar esports com el beisbol i el rugbi i participar en partits de pilota incrustats en bombolles rebotadores.

 

Per a públic de 0 a 12 anys

 

El Saló de la Infància i la Joventut va dirigit preferentment als nens i nenes, nois i noies entre els 3 i 12 anys, però des de les darreres edicions algunes activitats es fan extensives als adults afavorint la relació intergeneracional. També els nens d’entre 0 i 3 anys disposen de la zona Campixics, específica per a ells.

 

Durant aquestes trenta edicions, el Campi qui Jugui s’ha consolidat com un dels plats forts de les festes de Nadal a la capital del Bages i de les comarques centrals. Tant és així, que l’any passat el Saló va  rebre unes 9.500 visites, tant de manresans com de ciutadans provinents d’aquestes comarques.

 

L’organització va a càrrec de l'Associació Campi Qui Jugui, formada per voluntaris sense ànim de lucre, vinculats al món associatiu, de l'educació en el lleure, la pedagogia i la docència, i que va néixer l'any 1997 per cobrir el buit que deixava Jove Cambra, creadora del Campi qui Jugui, que després d'organitzar-lo 10 anys, va cedir el projecte, ja consolidat a la ciutat, per obrir-se a nous reptes.

 

També compta amb la col·laboració d'institucions públiques i privades i el suport de l'Ajuntament de Manresa.  El pressupost global és de 94.000 euros. L’Ajuntament n’hi aporta 57.000, i també es disposa d’espònsors que hi fan aportacions.

 

Activitats del Campi Qui Jugui

 

Investigari

Amb la col·laboració dels integrants de l’IPA Bages (International Police Association) aquest espai oferirà activitats de descoberta de les eines i les pràctiques que utilitzen els diferents cossos de seguretat i emergències per afrontar i resoldre qualsevol contratemps. El complement perfecte d’aquesta activitat seran les diverses demostracions i simulacres que s’oferiran tant a l’àrea d’espectacles com a l’exterior. El dia de la clausura una gran caravana de vehicles d’emergències culminarà l’activitat.

 

Racó dels contes

Un detectiu dels contes rep al públic al seu despatx i allà explica els casos i misteris on ha participat, i amb l’ajuda dels infants intentarà resoldre els nous caos que se li plantegin.

 

Laboratori

Actualment la ciència ha esdevingut un recurs imprescindible per a la resolució de molts casos. L’espai per a l'experimentació, permet als joves detectius l’acostament lúdic i participatiu a la física i la química.

 

Laberint

Escapar del laberint tot resolent els enigmes és l’objectiu d’aquest joc de pistes.

 

Operació

Els joves investigadors hauran de descobrir quines han estat les causes i l’abast de les lesions d’unes suposades víctimes de cartró pedra.

 

Pistes americanes

La bona forma física és imprescindible per als policies! Gràcies a les “pistes americanes” l’entrenament més divertit serà al seu abast.

 

Tallers

Els tallers de manualitats giraran a l’entorn de l’eix d’aquest any.

 

Rugbi/beisbol

Es donarà la benvinguda a aquests dos esports al saló. Un tastet de rugbi i de beisbol a l’abast dels visitants.

               

Maquillatge

Caracteritzar-se del personatge de moda, convertir-se en tigre o princesa, un clàssic que no faltarà a la cita nadalenca.

 

Inflables

La manera més propera d'acostar-se a l'ingravidessa: saltar, botar, lliscar... Els nostres ho faran possible.

 

Atraccions a pedals

Enfilats als cavallets a pedals, els nens i les nenes giravolten a un ritme suau.

 

Ludoteca

El joc simbòlic complementa l’espai lúdic per als més menuts.

 

Kappla

L'exitós joc de construcció de fusta Kappla per construir un nou món.

 

Juguem amb les mates

Construir una cúpula de fusta permet jugar amb les formes geomètriques i descobrir les matemàtiques recreatives.

 

Bubbles

Dintre de bombolles inflades per jugar el més esbojarrat partit de pilota.

 

Krpa+10

L'espai de joc per als més grans de 10 anys: videojocs, futbolí, Ping-pong ...

 

Espai Egiba

En aquest espai és previst, amb la col·laboració de l'EGIBA, situar la zona d’ensinistrament físic dels aspirants a agents secrets.

 

Campixics:

 

  • Microxics: Aquest és un espai pensat exclusivament pels visitants més petits del Campi Qui Jugui, més concretament pels nens i nenes de0 a 3 anys. Consisteix en un espai destinat a ells on poden trobar piscines de boles, casetes, jocs simbòlics i moltes altres coses més.

 

  • Inflables: En aquest espai podran trobar una sèrie d’inflables que s’adapten a les característiques dels més menuts on podran jugar i divertir-se amb altres nens de la seva edat sense.

Documents relacionats

  • imagen