Des d'avui ja es pot aconseguir el telepeatge per als descomptes de l'autopista Terrassa-Manresa

Les bonificacions entraran en vigor a partir del 4 de gener i s’aplicaran en hora punta entre dilluns i divendres no festius a vehicles lleugers 


imagen

A partir d’avui es pot aconseguir sense cap cost d’adquisició el telepeatge (Via-T) per accedir als descomptes en els peatges a la C-16al tram Terrassa-Manresa, que en alguns recorreguts arriben a la gratuïtat. Segons ha informat avui mateix el departament de Territori i Sostenibilitat, el telepeatge es pot aconseguir a través del web del concessionari (www.autema.com). És gratuït però l'usuari haurà de fer-se càrrec de la quota de manteniment i gestió (12 euros l'any + IVA).

 

El Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya aplicarà aquests descomptes a partir del 4 de gener amb l’objectiu d’optimitzar l’autopista C-16 i facilitar les comunicacions entre la Catalunya Central i l’àrea de Barcelona.

 

En el cas del tram Terrassa-Manresa, la tarifa del peatge a la barrera lateral de Sant Vicenç de Castellet serà gratuïta per als trànsits interns a l’àrea de Manresa, mentre que a la barrera troncal el descompte serà del 50% per als trànsits amb origen o destinació a la comarca del Bages. Pel que fa al tram Terrassa-Sant Cugat, s’aplicarà una reducció que, en funció del recorregut, pot arribar al 70%.

 

Descomptes en el tram Terrassa-Manresa

 

A partir del 4 de gener entren en vigor les bonificacions per als vehicles lleugers que hi circulin en el tram Terrassa-Manresa de dilluns a divendres no festius, entre les 7 h i les 10.30 h; i entre les 17 h i les 21 h. Aquestes bonificacions són les següents:

 

  • Barrera lateral: gratuïtat per als moviments interns entre l’enllaç núm. 41 i els enllaços núm. 49 (Manresa Sud), 50 (Manresa Centre) i 54 (Sant Fruitós de Bages), en tots dos sentits de circulació.

 

  • Barrera troncal: descompte del 50% per als vehicles que entrin o surtin dela C-16 pels enllaços 49 (Manresa Sud), 50 (Manresa Centre) i 54 (Sant Fruitós de Bages), en tots dos sentits de la circulació.

 

A més, es mantenen els descomptes del 30% per a vehicles ecològics, 40% per a vehicles d’alta ocupació i del 100% per a vehicles elèctrics.

Documents relacionats

  • imagen