Incidències de trànsit per l'ExpoBages i Fira de l'Ascensió

L’Ajuntament de Manresa i la comissió organitzadora de l’ExpoBages han elaborat un operatiu per facilitar l’accessibilitat i la mobilitat per arribar a l recinte firal que, comm l’any passat, estarà situat al centre de la ciutat. 

La ciutat de Manresa celebra el proper dissabte 10 i diumenge 11 de maig una nova edició de l’EXPOBAGES i FIRA DE L’ASCENSIÓ, un certamen que ocuparà carrers cèntrics com Muralla del Carme, Guimerà i Passeig Pere III, restringint-ne el trànsit de vehicles per aquests carrers. 

Com en l’edició anterior, l’Ajuntament de Manresa i la comissió organitzadora de l’ExpoBages 2014 i Fira de l’Ascensió han elaborat un pla de mobilitat i aparcament per facilitar l’accés al centre de la ciutat durant els dies de la celebració firal. Aquest operatiu preveu: 

• Adaptació de les línies de transport públic urbà i interurbà per tal d’apropar els barris al centre de la ciutat. (La Línia 8 Perimetral – Estacions no modifica el seu itinerari habitual). 
• Reforç del servei de bus urbà el diumenge, amb freqüències de 30 minuts a la Línia Festius (6 i 7). 
• Informació als accessos de la ciutat que inclourà la relació de pàrquings de rotació més propers a aquell indret. Senyalització addicional que facilitarà l’arribada als aparcaments. 
• Es connectarà amb bus llançadora l’aparcament del Congost amb la plaça Reforma. 
• Un trenet turístic que unirà la plaça Espanya amb la zona d’atraccions de la Fira de l’Ascensió situada a l’Av. Francesc Macià. 
• Accions de comunicació per a recomanar la millor forma de desplaçament. 

Les afectacions a la mobilitat seran les següents: 

A partir de dissabte 10 de maig a les 10h i fins diumenge 11 a les 22:30h, es
 tallarà al trànsit de vehicles a: 

• Muralles del Carme i Sant Domènec, entre carreteres de Vic i Cardona 
• Carrer Guimerà entre carrer Carrió i Muralla 
• Passeig Pere III entre carrer Primer de Maig i Muralla 
• Carrer Primer de Maig i carrer Camps i Fabrés en direcció a Ps. Pere III 
• Carrer Jaume I 
• Centre Històric: Carrer Alfons XII i plaça Llisach; Carrers Nou i de la Canal; Carrer Talamanca; Carrer Born; Plaça de la Reforma, es tallarà el sentit de circulació en direcció a carrer Alfons XII. 
• Zona d’aparcament del carrer del Bruc (zona d’aparcament amb accés des del carrer del Bruc i sortida per pl. Lluís Companys). Es prohibirà l’estacionament de vehicles a partir del dijous 8 de maig a les 20h i s’habilitarà aquest espai com a zona d’aparcament per a autoritzats de l’ExpoBages durant els 3 dies de celebració de l’acte. 

• En cas de saturació de trànsit a Carretera de Vic es tallarà al transit de vehicles la ctra. de Vic entre carrer Bilbao i plaça Bonavista, per desviar el trànsit en sentit sortida ciutat i reduir trànsit a plaça Bonavista.

• Carrer Caritat (des de carrer Bilbao) i carrer Joan Jorba per tal que no accedeixin vehicles a ctra. Vic 

Els vehicles es desviaran a: 

• Ctra. de Vic – Bonavista: Els vehicles que circulin per plaça Bonavista podran optar per: 

- Accedir a ps. Pere III (accés a pàrquings públics Seu i Balsena). 
- Continuar per carretera de Vic en direcció a Muralla del Carme, en aquest punt els vehicles es desviaran en direcció a plaça Infants on podran realitzar el canvi de sentit per retornar a ctra. de Vic en direcció sortida ciutat. (accés a pàrquings públics Gesvic, Porxada, La Farola, Puigmercadal i la zona blava de ctra. de Vic i plaça Mil-centenari). 

- Accedir al carrer Bisbe Comas per continuar en direcció al Centre Històric (accés a pàrquings públics Centre Històric i Reforma). 

• Passeig Pere III: 

- Els vehicles que circulin per Passeig Pere III provinents de plaça Bonavista es desviaran a carrer 1er de Maig en direcció a carrer Sant Josep. (accés a pàrquing públic Balsena). 

- Es tallaran els passos de vehicles de carrer Sèquia i plaça 11 de setembre que travessen el Passeig de Pere III. 

• Muralla Sant Domènec – Ctra. Cardona: 

- Els vehicles que circulin per ctra. Cardona en direcció centre ciutat es desviaran per Muralla Sant Domènec en direcció plaça Valldaura (accés pàrquings públics Sant Domènec i 4 cantons). 

- Els vehicles que circulin per Muralla Sant Domènec en direcció a centre ciutat es desviaran per ctra. Cardona en direcció sortida ciutat (accés pàrquings públics SAM i Catalònia). 

• Centre Històric: 

- S’invertirà el sentit de circulació del carrer Piques entre les places Llisach i Reforma, de manera que els vehicles que circulin pels carrers Sant Miquel i Vallfonollosa es desviaran per carrer de les Piques en direcció a plaça Reforma i ps. del Riu (accés pàrquing Reforma i Centre Històric). 

• Els usuaris dels guals situats als següents carrers (guals situats dins la zona de restricció de trànsit), tan dissabte 10 com diumenge 11, hauran de sortir abans de les 10h i podran tornar a accedir-hi a partir de les 22:30 h (de les 10h a les 22:30h no es podrà accedir ni sortir dels guals): 

- Muralla del Carme (entre ctra. de Vic i carrer Guimerà) 
- Ps. Pere III (entre plaça Espanya i Muralla Sant Domènec) 
- Carrer Guimerà 
- Carrer Canonge Mulet 
- Passatge Predicadors 
- Carrer Vilanova 
- Carrer Canal 
- Carrer Arbonés 

• El Servei BUS MANRESA de transport públic urbà és veurà afectat en les totes les seves línies a excepció de la L8 Perimetral – Estacions que no es veu afectada pels canvis de trànsit. Cal indicar que el servei de bus urbà s’ha modificat respecte a l’edició anterior, ja que la L1 Balconada circularà per carretera de Vic d’anada i tornada, i que la L4 Font – Valldaura tindrà servei en horari de dissabte.  (més dades del bus urbà en fitxer adjunt).

• Els serveis de Transport públic interurbà modificaran els seus recorreguts d’acord als talls de trànsit establerts. La parada de serveis interurbans de Plaça Espanya quedarà anul·lada els dos dies. 
Línia Manresa – St. Joan de Vilatorrada: a plaça Valldaura continuarà pels carrers Muralla Sant Domènec i ctra. Cardona per recuperar el recorregut habitual en direcció a St. Joan de Vilatorrada. 
- Parada anul·lada: Pl. Infants 
Línia Manresa – Barri del Xup: a plaça Valldaura continuarà pels carrers Muralla Sant Domènec, ctra. Cardona, Dos de Maig, pl. Mil·lenari, ps. del Riu i Pont de Sant Francesc per recuperar el recorregut habitual en direcció al Barri del Xup.
- Parades anul·lades: Pl. Infants i pl. Valldaura (en direcció Xup) 
- Parades habilitades: Pompeu Fabra, Dos de Maig, Policia Local 

• La parada de TAXIS es traslladarà al carrer Circumval·lació propera a carrer Guimerà. 

Afectacions a les àrees de recollida de residus 

Les afectacions a les àrees de recollida de residus seran les següents: 

- L’àrea de paper i vidre situada al carrer Muralla del Carme núm. 17-25 es trasllada a Muralla del Carme núm. 16-18 

- L’àrea de rebuig, orgànica, paper i vidre situada al carrer Guimerà (davant núm. 54) es trasllada al Passeig Pere III núm. 42 - 44 

- L’àrea de rebuig, orgànica, paper i vidre situada al carrer Guimerà núm. 27 es trasllada al carrer Guimerà núm. 30 

Pel que fa al servei de recollida de cartró porta a porta no hi haurà servei de recollida a tots els carrers afectats per recollida en horari de 14 a 16 hores ni tampoc a la Muralla. 

Documents relacionats

Plànol desviament de vehicles
Canvis bus urbÃ