Lluïda arribada del Carter Reial a Manresa, on és rebut per l'alcalde abans d'instal·lar-se a la plaça Major fins al 4 de gener

Una cercavila des de Crist Rei fins a la plaça Major, aquesta tarda, ha acompanyat l’arribada del Carter Reial a Manresa, que ha estat rebut a l’Ajuntament per l’alcalde de la ciutat, Valentí Junyent. El missatger reial serà als porxos de l’Ajuntament per recollir les cartes dels infants fins al 4 de gener, amb diverses activitats i actuacions per fer amena l’estona d’espera.

imagen

El Carter Reial ja és a Manresa i tot els nens i nenes que ho desitgin ja poden fer-li arribar les seves peticions i desitjos. Per quart any consecutiu, el Carter s’ha ubicat sota els porxos de l’Ajuntament, a la Plaça Major, on serà cada dia des de 2/4 de 6 de la tarda a les 8 del vespre. A més, els dies 2, 3 i 4 de gener, hi haurà dos carters reials per tal de poder alleugerir les cues.

 

El Carter Reial ha arribat a les 5 d’aquesta tarda a Crist Rei, des d’on ha iniciat un recorregut en cervavila pel carrer Guimerà, Sant Domènec, carrer del Born, plana de l’Om i carrer Sant Miquel, fins a arribar a la plaça Major, acompanyat pel grup de percussió Batrakes, grallers dels Geganters de Manresa i banderers. A la plaça ha estat rebut per l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, qui li ha fet lliurament d’una carta, en nom de la ciutat, que ell mateix ha llegit, i en què assegura que “des de Manresa us esperem amb els braços ben oberts perquè ens encomaneu esperança, optimisme i il·lusió".

 

En nom de la ciutat, l’alcalde s’ha adreçat als Reis desitjant que “a les vostres maletes porteu una càrrega preciosa i el compromís de repartir-la en una nit que tornarà a ser màgica per a tots nosaltres. Com sempre, desitgem que darrere cada present hi deixareu, també, una mica de pau, de consol, d’alegria, de felicitat o de confiança, en la dosi precisa que cadascú necessita. Els vostres regals seran una invitació a compartir, a gaudir de la companyia de la família i dels amics, a estimar i sentir-nos estimats”. La carta de Reis que ha llegit Valentí Junyent acabava assegurant que “Manresa no té pèrdua, només cal seguir l’estel que llueix intensament i trobareu la nostra gent que us espera amb l`esperança de saber que els somnis també són possibles".

 

Avui mateix els primers infants ja han començat a lliurar les seves cartes al Carter Reial, mentre que a la plaça s’han instal·lat jocs per als més menuts per amenitzar l’estona de cua. I és que la presència del Carter Reial a la Plaça Major va acompanyada d’activitats per als més petits i per al públic familiar. Jocs populars i tradicionals del CAE, el Photomaton de l’àngel i el dimoni, els capgrossos del Lluquet i el Rovelló del Casal Familiar Recreatiu Els Carlins, el Joc de Pirates “Quirates” (del 28 al 30) i el laberint “Revoltim” (de l'1 al 4 de gener), berenars populars els dies 28, 29 i 30,  a més de la següent programació d'actuacions:

 

 

Dimarts, 29 de desembre

De 18.30  a 19.30 h

Espectacle d’animació infantil: Convivim

Dirigit als més petits per fer-los rumiar sobre les actituds que fan possible una bona convivència

A càrrec de la companyia Ai Carai

 

Dimecres, 30 de desembre

De 18.30 a 19.30 h

Clowns a la cua

Dues dones pallasses també volen entregar la carta al carter reial i faran mil i una bestieses tot avançant-vos a la cua

A càrrec de Borjas & Doubles

 

Divendres, 1 de gener

De 18 a 19 h Pl. Major

Música de cercavila i nadales

Escola de Grallers dels Geganters de Manresa

 

Dissabte, 2 de gener

De 18 a 18.30 h Pl. Major

“Estimats Reis d’Orient, dos punts”

Petit musical de teatre, música i dansa en el qual els infants utilitzen la carta com a eina per expressar el que senten, volen i desitgen: des de joguines, la pau al món i temes de preocupació social. Col·labora: Expressa’t

 

De 18.30 a 20 h Pl. Major

Iniciació al swing per a totes les edats

A càrrec de Jan & Jasone de Bages Lindy

 

Diumenge, 3 de gener

De 17.30 a 18.30 h Pl. Major

Danses de l’Escola de dansa i Grup juvenil de l’esbart

 

A partir 18.30 h Pl. Major

Tastet de circ familiar

Demostració de circ i taller de teles, trapezi, equilibris acrobàtics i malabars.

Per a infants a partir de 4 anys i familiars fins als 99

A càrrec de Cia. Chiffleurs

 

Dilluns, 4 de gener

De 18 a 18.30 h Pl. Major

“Estimats Reis d’Orient, dos punts”

Petit musical de teatre, música i dansa en el qual els infants utilitzen la carta com a eina per expressar el què senten, volen i desitgen: des de joguines, la pau al món i temes de preocupació social Col·labora: Expressa’t

 

De 19 a 20 h Pl. Major

Comiat del carter reial amb nadales dels alumnes de l'Esclat

 

A la Plaça Major també hi haurà informació de la campanya del Consorci de Normalització Lingüística Montserrat, “I tu, jugues en català?”.

 

Aquest conjunt de propostes han estat organitzades per l’Agrupació Cultural del Bages (carter reial), i l'Ajuntament de Manresa i amb la col·laboració l’Associació de Comerciants Sobrerroca, Pl. Major, Sant Miquel i voltants, i  AV del Barri Antic. 

 

 

 

Documents relacionats

  • imagen