El Campi qui Jugui tanca amb 10.539 visitants, el 12,5% més que l'any passat

L’Associació Campi qui Jugui fa una valoració molt positiva d’aquesta 30a edició després de la bona resposta dels visitants a  les propostes lúdiques que enguany han tingut el misteri i la investigació com a eixos temàtics.


imagen

La 30a edició del Campi qui Jugui va tancar portes ahir dilluns al vespre amb un increment de visitants del 12,5% respecte de l’any passat. El saló de la infància i la joventut de la Catalunya Central ha reunit 10.539 visitants –l’any passat van ser 9.364 persones- i es torna a consolidar com un espai de referència de l'esbarjo i l'entreteniment del públic infantil que promou aspectes com el medi ambient, l'esport, el coneixement, la solidaritat, l'amistat i el respecte a la diversitat.

 

El president de l’Associació Campi qui Jugui, Jordi Santamaria, ha mostrat la seva satisfacció per la participació “i fem una valoració molt positiva. Les sensacions que ens han fet arribar els visitants han estat molts bones”. Per a Santamaria “creiem que és un èxit compartit entre els nens del Consell d’Infants i el Campi, i volem agraïm la gent que ho ha fet possible així com la col·laboració de l'IPA (International Police Association) i els diversos cossos d'emergències”.

 

Al seu torn, la regidora de Joventut de l’Ajuntament de Manresa, Àuria Caus, ha coincidit en considerar “molt positives les xifres de participació”, i ha remarcat que una bona part de l’èxit ve donat pel fet que els nens i nenes “s’han fet seu el Campi”, ja que ha estat el Consell d’Infants qui ha triat el tema d’enguany. Caus ha afegit que l’emplaçament al Vell Congost “està consolidat i funciona perfectament” i cal agrair “el bon treball de l’Associació Campi qui Jugui i el suport dels patrocinadors”.

 

El misteri i la investigació, protagonistes

 

El certamen ha tingut lloc al complex del Vell Congost i s’ha dut a terme del 27 de desembre al 4 de gener, cada dia de les16 ales 20.30 h, i ha tingut com eix temàtic la investigació científica policial, que ha estat el tema escollit pel Consell Municipal dels Infants de la ciutat.

 

La curiositat, la intriga i el misteri han fet gaudir durant aquests dies al públic assistent. Altres activitats com Investigari, Laberint, Laboratori, i Operació, han mostrat aspectes diversos de la política criminal: la recerca de proves, les pràctiques que utilitzen els diferents cossos de seguretat i emergències per afrontar i resoldre qualsevol contratemps, la ciència forense, etc.

 

Igualment, tampoc hi ha faltat els ja clàssics tallers de manualitats, de maquillatge, la pista americana pels més atrevits, el joc de construcció de fusta Kappla, els típics inflables pels més menuts i la possibilitat de practicar esports com el beisbol i el rugbi i participar en partits de pilota incrustats en bombolles rebotadores.

 

Ahir, el Campi va cloure també amb la realització d’una caravana formada per una vintena de vehicles d'emergències que es van desplaçar des del Palau Firal fins a l'esplanada de davant del Nou Congost, i els infants que ho van desitjar van poder  provar-los i pujar-hi. 

 

Un any més, l’organització ha anat a càrrec de l'Associació Campi Qui Jugui, formada per voluntaris sense ànim de lucre, vinculats al món associatiu, de l'educació en el lleure, la pedagogia i la docència, i que va néixer l'any 1997 per cobrir el buit que deixava Jove Cambra, creadora del Campi qui Jugui, que després d'organitzar-lo 10 anys, va cedir el projecte, ja consolidat a la ciutat, per obrir-se a nous reptes.

 

També compta amb la col·laboració d'institucions públiques i privades i el suport de l'Ajuntament de Manresa.  El pressupost global és de 94.000 euros. L’Ajuntament n’hi aporta 57.000, i també es disposa d’espònsors que hi fan aportacions.

 

Documents relacionats

  • imagen