Els Reis d'Orient arriben entre multituds a Manresa en una cavalcada que estrena amb èxit les novetats

Ses Majestats han fet per primera vegada a peu el tram final del recorregut, entre la plaça de Sant Domènec i la plaça Major, on han estat rebuts per l'alcalde, Valentí Junyent, i la corporació municipal. El seguici ha tornat a aplegar milers de persones als carrers de la ciutat.


imagen

La nit més màgica de l'any ha tingut el millor preludi aquesta tarda, als carrers de Manresa. La cavalcada dels Reis d'Orient, organitzada per l'Ajuntament i l'Agrupació Cultural del Bages, ha recorregut els carrers de Manresa i ha culminat a la plaça Major, on Ses Majestats han fet l'adoració, han rebut la clau de la ciutat per obrir totes les cases i han estat rebuts a l'Ajuntament per l'alcalde, Valentí Junyent, el regidor de Cultura i Turisme, Joan Calmet, i la resta de la corporació municipal. La principal novetat d'enguany, el recorregut des de la plaça Sant Domènec fins a la plaça Major a peu, ha tingut molt bona acollida.

 

El seguici s'ha iniciat poc després de les 6 de la tarda a la Muralla de Sant Domènec, des d'on ha iniciat un recorregut d'unes dues hores pels alguns dels principals carrers de la ciutat. Un total de 19 carrosses, amb uns 900 participants de diverses entitats, han participat al seguici reial. 

 

Un cop a Sant Domènec, el carter reial i els reis, acompanyats d'alguns patges i banderers, han baixat de les carrosses i han iniciat el darrer tram del trajecte a peu, en la gran novetat d'aquesta edició. Obrien pas els tabalers de Xàldiga, entre altres comparses. El canvi s'ha fet a causa de les obres en un tram del carrer del Joc de la Pilota, i s'estudiarà si té continuïtat de cara als propers anys. Petits i grans han pogut veure i saludar els reis de ben a prop, durant el trajecte a peu.

 

Un cop a la plaça Major, Ses Majestats han fet l'adoració al pessebre situat davant dels porxos de l'Ajuntament, i seguidament han saludat l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, i els regidors de diversos grups municipals que hi eren presents, i han estat convidats a entrar a la casa consistorial. Des del balcó, l'alcalde els ha donat la benvinguda a la ciutat, els ha recordat que Manresa és lloc d'acollida, tal com demostra l'escultura inaugurada recentment a la plaça Fius i Palà, en el marc del projecte Manresa 2022, i els ha lliurat la clau que obre totes les cases per tal que puguin repartir els regals. El rei Baltasar, en nom de tots tres, ha agraït la benvinguda i ha assegurat que al llarg de la nit tindran molta feina per tal de repartir regals i il·lusió per totes les cases. 

 

L'acte ha finalitzat amb la signatura del llibre d'honor de l'Ajuntament de Manresa per part dels tres Reis i el carter reial, que ha tingut lloc al despatx de l'alcalde.

 

Alguns assistents comentaven que el rei blanc tenia una certa semblança a l'expresident del Montepio de Conductors Joan Bertran; el rei ros s'assemblava al president d'Ampans, Domènec Casasayas; mentre que el rei negre recordava l'exregidor del PSC a l'Ajuntament Josep Lluís Irujo. El carter reial tenia una certa semblança amb la que fins fa poques setmanes era responsable de protocol de l'Ajuntament de Manresa, Glòria Ballús.

Documents relacionats

  • imagen