Manresa estrena demà una exposició antològica de l'artista vigatà Josep Vernis

La mostra es podrà visitar a la Sala d’Exposicions de la Plana de l’Om fins al 31 de gener. L’acte oficial d’inauguració tindrà lloc el 12 gener amb la presència de l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, el rector de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya, Jordi Montaña.


imagen

La sala d’exposicions de la Plana de l’Om de Manresa acollirà demà l’estrena d’una exposició antològica itinerant de l’artista Josep Vernis (Vic, 1940), una mostra que es podrà visitar fins al proper dia 31 de gener, de dimarts a diumenge, de 6 a 9 del vespre.

 

Dimarts vinent, 12 de gener, a les 8 del vespre, tindrà lloc l’acte oficial d’inauguració amb la presència de l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, i el rector dela Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya, Jordi Montaña.

 

L’exposició itinerant es va presentar per primera vegada l’octubre de 2014 amb motiu de la inauguració de l’Espai Josep Vernis al campus de Vic de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya i des d’aleshores s’ha anat  mostrant a diferents ciutats i pobles de Catalunya.

 

Un artista d’una trajectòria llarga i fructífera

 

Josep Vernis és un artista osonenc format a l’Escola de Belles Arts de Barcelona. Membre destacat del projecte universitari de Vic des de la seva fundació, ha estat professor d’Educació Artística a l’Escola de Mestres d’Osona i a la Facultat d’Educació de la Universitat de Vic des de l’any 1977 fins al 2005.


Pintor i escultor molt reconegut, ha exposat a Catalunya i a diversos països del món. A la ciutat de Vic destaquen les pintures murals dela Sala de Plens del Consell Comarcal d’Osona, de l’Auditori de l’Edifici El Sucre i de la Sala Verdaguer del Casino; l’escultura Ícar al Carrer Historiador Ramon d’Abadal i Vinyals; i la façana de la Casa Furriols a la Rambla del Carme.

 

La mostra, comissariada per la professora del Departament de Comunicació de la Universitat de Vic, Anna Palomo, pretén destacar el compromís estètic i social de l'artista, a més de mostrar la seva multidisciplinarietat, la voluntat d'afrontar el risc i la seva independència de modes i tendències. A l'exposició es recull tant treball pictòric com escultòric de l’artista, el qual revela l'intens batec interior reflex del delit vital de l'autor. De Vernis se'n destaca el seu compromís estètic i social, transmès a través d'un llenguatge expressiu amarat d'esperit crític.

 

La trajectòria de l’artista vigatà es distingeix per haver conreat temes i estils que no han estat assimilats cronològicament a les modes que han imperat en cada moment. Un art, el seu, que no és altra cosa que la conseqüència directa de la seva actitud vital.

 

La línia, la figura i el color, components inherents al treball pictòric des dels inicis, es combinen amb el degoteig, la grafia i els regalims de pintura sobre cartró o tela per dotar els seus treballs d’un intens batec interior. Aquestes característiques també són presents a les seves grans superfícies murals, i es podria parlar també d’una manera semblant dels seus treballs escultòrics.

Documents relacionats

  • imagen