L'Ajuntament de Manresa inicia demà els treballs d'esporga dels arbres del Passeig

Enguany l’actuació té una durada de tres setmanes i es farà a l’arbrat situat entre la Muralla de Sant Domènec i la plaça Espanya.


imagen

 

L’Ajuntament de Manresa iniciarà demà els treballs d’esporga dels arbres del Passeig Pere III, en els trams situats entre la muralla Sant  Domènec i la plaça Espanya inclosa. L’actuació té l’objectiu d’efectuar una acció extraordinària per tal de  disminuir el risc de fractura i caiguda de branques i corregir errors estructurals.

 

Aquesta actuació únicament es pot aplicar sobre espècies amb tolerància i exemplars desestructurats. Concretament, la poda de reformació consisteix en una reducció de capçada en què s’eliminen els rebrots amb creixement vigorós que suposen més risc de fractura i s’afavoreix la formació de nous rebrots de la fusta madura amb menys vigor.

 

Amb aquesta poda es pretén assegurar que en els propers anys només caldrà eliminar aquells que presentin creixements vigorosos de les noves brotades i, a mesura que passi el temps i s’estabilitzin les capçades, no caldrà podar.

 

Els treballs tenen una durada prevista de tres setmanes, durant les quals hi haurà talls puntuals de trànsit, tant de vehicles com de vianants, per tal de poder efectuar els treballs de manera segura.

 

 

Documents relacionats

  • imagen