El regidor d'Habitatge es reuneix amb Generalitat i Diputació per sumar esforços en el desplegament de la política municipal d'habitatge

Antoni Llobet s’ha reunit avui amb el director de l’Agència d’Habitatge de Catalunya i amb el diputat d’Urbanisme i Habitatge per avançar en l’aplicació  de la Llei 24/2015 i en l’ampliació del parc d’habitatge social, entre d’altres qüestions.

imagen

El regidor d’Habitatge de l’Ajuntament de Manresa, Antoni Llobet, ha mantingut avui reunions de treball al màxim nivell amb l’Agència d’Habitatge de la Generalitat i amb la Diputació de Barcelona per sumar esforços amb aquestes administracions i continuar impulsant la política d’habitatge del govern municipal, que té com a objectiu principal garantir el dret a l’habitatge.

 

La primera trobada, amb el director de l’Agència d’Habitatge de Catalunya (AHC), Jaume Fornt, s’ha centrat bàsicament en la necessitat de portar a terme el desplegament de la Llei 24/2015 de mesures urgents per a afrontar l'emergència en l'àmbit de l'habitatge i la pobresa energètica, amb l’objectiu d’evitar els efectes dels desnonaments i garantir l’accés a l’habitatge.

 

Antoni Llobet també ha informat al responsable de l’AHC l’estat de l’aplicació d’aquesta llei des del govern municipal de Manresa, amb l’inici de la tramitació d’expedients de cessió forçosa de pisos buits d’entitats bancàries per atendre necessitats socials d’emergència. A més a més, han parlat del Programa d’inspecció i intervenció sobre els habitatges desocupats en situació anòmala de l’Ajuntament de Manresa.

 

En la reunió posterior, el regidor Llobet s’ha entrevistat amb el diputat d’Urbanisme i Habitatge, Josep Ramon Mut, per compartir el procés de redacció del Pla Local d’Habitatge, que compta amb l’assessorament i la direcció tècnica de la Diputació de Barcelona. També li ha plantejat la necessitat de trobar fórmules per obtenir finançament per impulsar les polítiques d’habitatge i aconseguir, així, recursos per adequar habitatges per destinar-los a lloguer social, ampliar les actuacions de masoveria urbana i establir acords amb propietaris de pisos desocupats per orientar-los igualment cap al lloguer social.

Documents relacionats

  • imagen