El Ple de l'Ajuntament de Manresa aprova que el regidor Miquel Davins tingui la condició de "no adscrit"

En la sessió celebrada aquest vespre, ha desestimat la petició formulada pel fins ara regidor de CiU per constituir el grup municipal d'Unió Democràtica de Catalunya. Igualment, ha aprovat la modificació del grup municipal de Convergència i Unió, que passarà a denominar-se grup municipal de Convergència Democràtica de Catalunya.

Miquel Davins, regidor fins ara del grup municipal de CiU, tindrà a partir d'ara la condició de regidor "no adscrit" de l'Ajuntament de Manresa, després que el Ple municipal d'aquest vespre hagi desestimat la seva petició de constituir el grup municipal d'Unió Democràtica de Catalunya (UDC).

 

El dictamen s'ha aprovat amb els vots a favor de CiU (excepte el del regidor afectat, que hi ha votat en contra) i ERC; i l'abstenció de CUP, PSC, C's i DM. A partir d'ara, Miquel Davins tindrà -com a regidor no adscrit- els drets i deures individuals polítics i econòmics que li pertoquen per llei, i podrà participar en les activitats pròpies de l'Ajuntament de manera anàloga a la resta de regidors.

 

També s'ha aprovat el canvi de nou del grup municipal de Convergència i Unió (CiU), que a partir d'ara passarà a denominar-se grup municipal de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) i estarà format per 8 regidors.

 

El 29 de gener passat, Miquel Davins va registrar a l'Ajuntament un escrit en què sol·licitava la constitució del grup municipal d'UDC. Segons els preceptes legislatius corresponents, els regidors que abandonen el grup format per la candidatura per la qual es van presentar queden com a regidors no adscrits. Aquest precepte no és aplicable en el cas de candidatures presentades amb la fórmula de coalició electoral.

 

El dictamen aprovat conclou que aquest no és el cas de Convergència i Unió, que és una federació, tal com els serveis jurídics de l'Ajuntament han corroborat en els documents corresponents.