El Retaule del Roser de Salelles serà desmuntat demà del Museu Comarcal de Manresa i traslladat al Centre de Restauració de la Generalitat

Tècnics del Centre de Restauració de Béns Mobles de la Generalitat faran demà, dijous, el desmuntatge de les peces del retaule del Roser de Salelles, que abandonarà el Museu Comarcal de Manresa i serà traslladat a aquest centre especialitzat, per a la seva restauració. Un cop s’hagin completat aquests treballs, la peça es traslladarà a Salelles. Els ajuntaments de Manresa i Sant Salvador i els representants de la parròquia i l’Associació ProRetaule de Salelles han signat un annex al conveni del novembre passat, que detalla que abans del trasllat a Salelles, el retaule  passarà pel Centre de Restauració, situat a Valldoreix.


El Retaule de la Mare de Déu del Roser de Salelles, exposat els darrers anys al Museu Comarcal de Manresa, passarà pel Centre de Restauració de Béns Mobles abans de ser traslladat a la parròquia de Sant Sadurní de Salelles.

 

En compliment del conveni signat el 6 de novembre passat, l’Ajuntament de Manresa, responsable del Museu Comarcal, realitzarà el lliurament del retaule abans del 29 de febrer, data límit fixada en el document. Amb tot, abans d’anar a Salelles, serà traslladat a la seu del Centre de Restauració, situat a Valldoreix (Sant Cugat del Vallès).

 

Per aquest motiu, s’ha signat un annex al conveni, que preveu aquest trasllat provisional al Centre de Conservació, abans del muntatge definitiu a Salelles. Atès que la parròquia ha de complir les condicions d’exposició, conservació i seguretat determinades pel Departament de Cultura de la Generalitat, s’ha elaborat un projecte de trasllat, muntatge i conservació, que preveu d’entrada aquest trasllat al Centre de Béns Mobles, que es durà a terme demà.

 

Demà dijous, a les 10.45 del matí, els mitjans de comunicació podran assistir al desmuntatge i embalatge de les peces del Museu Comarcal de Manresa. Hi seran presents tècnics del Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya, així com la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Manresa, Anna Crespo, i el director del Museu comarcal de Manresa, Francesc Vilà.


D’aquesta manera, l’Ajuntament de Manresa dóna compliment a l’execució de la sentència sobre aquest tema, amb el lliurament de les peces als representants dins el termini fixat.

 

Tant el conveni inicial com l’annex han estat signats per l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent; l’alcalde de Sant Salvador de Guardiola, Albert Miralda, el rector de la parròquia de Sant Sadurní de Salelles, Manuel López Ceballos, i la representant de l’Associació Cultural ProRetaule de Salelles, Rosa Fargas.

 

En el conveni s’esmenta la voluntat d’aconseguir el màxim consens i el millor dels escenaris per a la protecció i promoció del patrimoni religiós i cultural, i els signants remarquen la importància de la transmissió de valors i l’estima per la història comuna.