Aquest dijous torna Ignàgora per parlar de la història i la geografia d'Ignasi a Manresa

La conferència, a càrrec de Francesc Riera, sj., s’emmarca dins de l’Espai Sant Ignasi i tindrà lloc al Centre Internacional d’Espiritualitat Ignasiana de la Cova a les 8 del vespre.


imagen

La xerrada, que sota el nom de “La història i la geografia d’Ignasi a Manresa”, anirà a càrrec del teòleg, filòsof i exdirector de la Cova Francesc Riera, sj. s’inclou dins de l’Espai Sant Ignasi i explicarà la construcció de la Manresa ignasiana al llarg del temps.

 

La trobada tindrà lloc aquest dijous 10 de març a les 8 del vespre al Centre Internacional d’Espiritualitat Ignasiana (Camí de la Cova, s/n) en el marc de la segona edició del Cicle Ignàgora, corresponent al curs 2015-2016.

 

Francesc Riera, sj va néixer a Barcelona l’any 1942. És Llicenciat en Filosofia i Lletres (UB), Llicenciat en Teologia i ordenat prevere el 1971. Durant 10 anys va ser professor d'història a la filial del Institut de l’Ausiàs March, d'Hostafrancs. Durant 25 anys fou director del Centre d'estudis Cristianisme i Justícia (www.fespinal.com).

 

Riera va ser Superior i Director de la Cova de Sant Ignasi del seu Centre Internacional d'Espiritualitat durant 8 anys. També és autor de 5 llibres sobre els evangelis de Mateu, Marc i Lluc (traduïts al castellà), i autor d'una monografia sobre els Exercicis a la Vida Ordinària, així com d’articles diversos.

 

Ignàgora, un espai de reflexió i aprofundiment

  

Ignàgora és una iniciativa de Fòrum Manresa 2022 que es porta a terme durant el curs lectiu a través de diverses xerrades i ponències de professionals i especialistes. Es creen dos espais de reflexió, un dedicat a la figura de Sant Ignasi de Loiola, que s’anomena “Espai Sant Ignasi”, i l’altre, anomenat “Espai valors de ciutat”, que es destina a aprofundir en temes d’actualitat, d’empresa, ciutat i d’educació.

 

Fòrum Manresa 2022 és una iniciativa conjunta de l’Ajuntament de Manresa, la FUB, la Fundació la Cova, la UOC i la UPC. És un espai de reflexió i aprofundiment en la figura de Sant Ignasi i de la influència dels valors i del pensament ignasians en la societat actual, i de com aquests poden contribuir en el lideratge i el governament dels diversos àmbits de les ciutats, les empreses i l’educació del futur.

 

 

 

 

 

 Les següents ponències programades per a aquest curs són les següents:

 

  • Espai Sant Ignasi

 

Dijous 10 de març de 2016 a les 20 h.

“La història i la geografia d’Ignasi a Manresa”, a càrrec de Francesc Riera, sj. La construcció de la Manresa ignasiana al llarg del temps.

 

Aquesta xerrada es farà al Centre Internacional d’Espiritualitat Ignasiana, Camí de la Cova, s/n.

 

  • Espai valors de ciutat

 

Dijous 21 d’abril de 2016 a les 20 h.

“Transformar l’educació per a la societat d’aquest segle: una experiència de canvi sistèmic a l’aula”, a càrrec de Xavier Aragay, economista, director general de Jesuïtes Educació, i de Jonquera Arnó, mestre, directora de l’Oficina Tècnica de Jesuïtes Educació.

 

Lloc: Espai Plana de l’Om.

 

Dijous 26 de maig de 2016 a les 20 h.

“Cinc reptes socials per a un món ferit, globalitzat i canviant”, a càrrec de Xavier Casanovas, director del Centre d’Estudis Cristianisme i Justícia – Fundació Lluís Espinal.

 

Lloc: Casa Flors Sirera (c. de les Saleses, 10)

Documents relacionats

  • imagen