Dues propostes del programa Idees Joves concursaran a la 4a Mostra de projectes emprenedors de l'FP a Catalunya

L’acte se celebrarà el proper dijous, a les 16 h, al CosmoCaixa i es lliuraran un total de nou guardons que valoraran els projectes en format pla d’empresa que presentin la creació d’un producte o un servei i la seva comercialització.


El proper dijous, 17 de març a les 16 h al CosmoCaixa de Barcelona, es portarà a terme la 4a Mostra de projectes emprenedors de l’FP a Catalunya que té com a objectiu ensenyar i promocionar les millors propostes d’emprenedoria realitzades per alumnes d’FP del curs escolar 2014-2015.

 

Entre els 12 projectes finalistes d’arreu de Catalunya, n’hi ha dos del Programa Idees Joves de l’Ajuntament de Manresa: el producte “Secan”, presentat per Cristina Vall Zamora de l’Escola Joviat, i el servei “Rental Racing” de Miguel Serral Olmedo de l’Institut Lacetània.

 

“Secan” es tracta d’una Portella assecadora per animals de companyia que permet l’entrada de la mascota a la casa i, a la vegada, l’eixuga amb un material de microfibra en cas de que estigui molla. I “Rental Racing” és una cooperativa ubicada a Sabadell pel lloguer de vehicles de competició per a persones amb algun tipus de discapacitat. La intenció és millorar la seva qualitat de vida i potenciar la seva integració a nivell social, ajudant-los a que tinguin les mateixes oportunitats.

 

Durant la jornada es lliuraran un total de nou guardons per a les categories següents:

 

- Al projecte amb la millor idea (Grau mitjà i grau superior)

- Al projecte més viable (Grau mitjà i grau superior)

- Al millor projecte d’economia social i cooperativa (Grau mitjà i grau superior)

- Al millor projecte col·laboratiu (Grau mitjà i grau superior)

- Al millor pla de projecte (Grau superior)

 

Aquesta Mostra té l’objectiu d’integrar-se a les activitats que es duen a terme a Catalunya pel foment de l’emprenedoria. Així, tots els projectes que hi competeixen han resultat guanyadors o finalistes en altres concursos organitzats per diverses entitats de promoció econòmica i empresarial d’arreu del territori, com és el cas del Programa Idees Joves de l’Ajuntament de Manresa.