Manresa acull un acte commemoratiu de reconeixement a les persones grans, amb més de 460 assistents

L’acte, impulsat per l’Obra Social de la Caixa,  ha comptat amb la presència de la regidora de Cohesió Social, Salut i Gent Gran de l’Ajuntament de Manresa, Mercè Rosich.


imagen

El teatre Kursaal de Manresa ha acollit avui un acte commemoratiu de reconeixement a les persones grans, que s’emmarca dins les vint jornades que s’estan celebrant a tot Espanya en homenatge a les persones grans, impulsades per l’Obra Social ”la Caixa”, que aquest any commemora d’aquesta manera el centenari del seu emblemàtic Programa de Gent Gran. De la vintena d’actes arreu de l’estat, Catalunya n’acull nou durant els mesos de març i abril.
 

L’acte d’aquest matí ha comptat amb la presència del director corporatiu de l’Àrea Social de la Fundació Bancària “la Caixa”, Marc Simón; la regidora delegada de Cohesió Social, Salut i Gent Gran de l’Ajuntament de Manresa, Mercè Rosich, i la directora de l’Àrea de Negoci de CaixaBank al Bages, Beatriu Dorado.
 

A aquesta acció de reconeixement, que ha inclòs la conferència «Viure amb dignitat i autonomia. Claus per a la vida quotidiana», a càrrec de l’equip científic del Matia Instituto Gerontológico, hi han pogut assistir més de 460 persones grans. Totes elles són usuàries dels centres propis de gent gran de l’Obra Social “la Caixa” -EspaiCaixa- de Manresa, Moià, Sant Vicenç de Castellet i Súria, però també dels centres adscrits en conveni amb la Generalitat de Catalunya de Berga, Terrassa, Cardona, Sabadell, Igualada, Montcada i Reixac, Rubí, Santa Perpètua de Mogoda, Solsona, Torelló i Vic, i dels Ajuntaments de Calaf, Gurb, Sant Cugat del Vallès, Navarcles i Santa Margarida de Montbui. En tots aquests centres s’imparteixen les activitats de foment de l’envelliment actiu que organitza l’Obra Social ”la Caixa” en el marc del Programa de Gent Gran.

 

Així mateix, l’acte ha acollit el col·loqui «Experiències de projectes de participació social», els protagonistes del qual han estat els participants, les entitats socials i els beneficiaris de bones pràctiques voluntàries emmarcades en el programa.

 

Cent anys compromesos amb les persones grans

 

Des del seu origen com a Caixa de Pensions per a la Vellesa i d'Estalvis, la història de l’entitat ha estat sempre estretament vinculada a les persones grans, a les quals ha dedicat una atenció preferent. El Programa de Gent Gran, el més emblemàtic de l’entitat, va començar amb un primer Homenatge a la Vellesa celebrat a Sant Sadurní d’Anoia el 1915. La primavera passada, l’efemèride es va celebrar amb un acte en què el president de la Fundació Bancària”la Caixa”, Isidre Fainé, va acompanyar 400 persones grans en aquell mateix escenari per commemorar el que va ser el primer acte d’acció social de l’entitat.

 

Durant un segle marcat per un gran augment de l’esperança de vida, ”la Caixa” ha acompanyat nombroses generacions de persones grans, actualitzant i adaptant les propostes a les necessitats i evolucionant des de l’atenció assistencial a la gent gran fins a l’impuls del seu lideratge i la seva participació en la nostra societat. L’objectiu d’aquesta iniciativa és situar les persones grans com a protagonistes i participants de la societat, fomentant el seu envelliment actiu, la dignitat i el bon tracte a través d’activitats de formació i de voluntariat, i prestant una atenció especial a les persones grans en situació de vulnerabilitat.

 

 

 

Documents relacionats

  • imagen