Un grup de més de 100 estudiants de Washington descobreixen el patrimoni ignasià de Manresa

Un centenar d'estudiants, professors i acompanyants d'una escola de la capital dels Estats Units han fet una visita a Manresa, durant el dia d'avui. Després de ser rebuts per la primera tinent d'alcalde, Mireia Estefanell, han visitat diversos elements del patrimoni ignasià i de la ciutat, com la Cova de Sant Ignasi, la Seu, l'Espai 1522 o el carrer del Balç.


imagen

Manresa ha rebut avui la visita d'un centenar d'estudiants, professors i personal vinculat a l'equip de rugbi del Gonzaga College High School, una escola jesuïta de Washington. En el marc d'una visita a Catalunya, els membres del grup han tingut interès per conèixer Manresa, ciutat de referència per als seguidors de Sant Ignasi d'arreu del món.

 

Els visitants, dividits en grups, han visitat el Santuari de la Cova de Sant Ignasi, la basílica de la Seu, l’Espai 1522, el carrer del Balç, la Capella del Rapte, la Capella de Sant Ignasi Malalt i altres punts d’interès de la Manresa ignasiana. Abans, però, han estat rebuts per la primera tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Manresa, Mireia Estefanell. En anglès, la tinent d'alcalde els ha donat la benvinguda a la ciutat, que ha qualificat "d'acollidora, vital, oberta i també espiritual i inspiradora", i ha recordat que "els darrers anys s'està transformant per ser més atractiva i moderna, sense trair l'autencititat de les seves arrels històriques. Una ciutat mil·lenària que ha conservat, en els seus carrers i monuments, l'empremta de la història". 

 

Mireia Estefanell ha recordat que la ciutat es prepara per la commemoració de l'estada de sant Ignasi a Manresa, i que "als manresans ens agrada dir que la Manresa ignasiana és camí, acollida i llum". 

 

Al seu torn, el pare Stehpen Plannig, en representació dels visitants, ha agraït la rebuda a la ciutat, ha manifestat la seva satisfacció de conèixer de primera mà una ciutat ignasiana de la importància de Manresa, i ha fet un obsequi en nom de la seva escola als representants de la ciutat.

Documents relacionats

  • imagen