Manresa es prepara per rebre la segona edició de la Marxa del Pelegrí

La caminada popular tindrà lloc el proper 17 d'abril i farà un recorregut de 24 quilòmetres entre Montserrat i Manresa


imagen

Després del gran èxit de la primera edició, Manresa torna a acollir la Marxa del Pelegrí, el proper diumenge 17 d’abril. Es tracta d’una caminada entre Montserrat i Manresa, que va néixer l’any passat, amb voluntat d'impulsar l'últim tram del Camí Ignasià, dins el projecte Manresa 2022, que commemorarà els 500 anys de l'estada d’Ignasi de Loiola al municipi.

 

La segona edició de la Marxa del Pelegrí compta amb el suport de l’Ajuntament de Manresa, conjuntament amb els de Monistrol de Montserrat, Marganell, Castellgalí i Castellbell i el Vilar, el Patronat de la Muntanya de Montserrat, el Monestir de Montserrat, i altres entitats i empreses del territori.

 

Caminada popular no competitiva

 

La II Marxa del Pelegrí serà una caminada popular no competitiva, de 24 quilòmetres de recorregut, i amb un desnivell positiu de 600 metres. La sortida serà a les 8 del matí a Montserrat i, per qui ho vulgui, també hi haurà servei de bus des de l'Estació d'Autobusos de Manresa fins a Montserrat, a les 7.15 h. L'arribada de la caminada està prevista fins a les 3 de la tarda, al Centre d’Acollida de Pelegrins, al Museu Comarcal de Manresa.

 

Inscripcions, preus i avituallaments

 

Com a novetat d’enguany, s’ha ampliat el número de participants a 500, els quals s’hauran d’inscriure. Ho podran fer de manera anticipada a través de la web de Runedia, o presencialment, a l'Oficina de Turisme de Manresa (Pl. Major, 10 - tel. 93 878 40 90), a partir del proper dilluns 21 de març.

 

Els preus de les inscripcions anticipades són de 8 euros (10 euros amb servei d'autobús); i si la inscripció és el mateix dia, 12 euros (15 euros amb servei d'autobús). Les persones nascudes el 2010 i anys posteriors també caldrà que facin la inscripció, tot i que serà gratuïta.

 

La caminada inclou quatre avituallaments al llarg del recorregut, més a la sortida i a l'arribada. Hi haurà una botifarrada a l'avituallament de Sant Cristòfol de Castellbell, assegurança, un carnet del pelegrí pels qui la facin de nou, una samarreta tècnica, “Brou del Pelegrí” edició especial d’Aneto i Fundació Alícia, i cervesa del Pelegrí, gentilesa de Cerveses Artesanes Guineu. També s’oferirà una sessió d’estiraments a l'arribada, amb el suport de la FUB, així com també de ioga, per a regenerar cos i ment després del pelegrinatge, a càrrec d'Aura Ioga.

 

Concurs d'Instagram #marxadelpelegrí i altres serveis

 

La II Marxa del Pelegrí torna a impulsar un concurs d'Instagram, per tal d’incentivar que els participants comparteixin la seva experiència en aquesta xarxa social. Així doncs, es pretén que a través de l’etiqueta #marxadepelegrí, Instagram s’ompli de fotografies dels paisatges, racons i moments que formen el recorregut de la caminada, des de Montserrat fins a Manresa. De totes les fotografies, se n’escolliran tres, que seran les premiades.

 

El camí d’Ignasi

 

L’objectiu de la caminada és seguir la petjada del pelegrí Sant Ignasi, que el 25 de març de 1522 baixava de Montserrat en el seu pelegrinatge des del País Basc cap a Jerusalem, i arribà a Manresa, on durant la seva estada d'onze mesos, va viure una profunda transformació espiritual que el va portar a redactar els Exercicis Espirituals i, posteriorment, a fundar la Companyia de Jesús.

 

La caminada té el suport d'entitats i empreses col·laboradores com Joviat, Mebaline, Aldi, Aneto, Grup Cube, celler Oller del Mas i Cerveses Guineu.

 

Es tracta d’una activiat dins el Projecte Manresa 2022, que es presenta com una aposta estratègica de la ciutat, transversal i participativa, amb l'objectiu de celebrar els 500 anys de l’estada de Sant Ignasi de Loiola a Manresa.

 

Per a més informació: www.manresa2022.cat

Documents relacionats

  • imagen