La bandera de la UE de l'Ajuntament oneja a mig pal contra l'acord UE-Turquia i a favor dels refugiats

Amb l'objectiu de posar de manifest el malestar amb els termes de la proposta d’acord en relació a la crisi dels refugiats entre la Unió Europea i Turquia que es debat en el Consell Europeu d'avui i demà a Brussel·les, la bandera europea oneja a mig pal avui a l'Ajuntament de Manresa. Després del Ple municipal d'ahir al vespre, tots els grups van signar la declaració dóna suport al text del Parlament de Catalunya sobre l’acollida de refugiats a Europa. 


imagen

La bandera de la Unió Europa de l’edifici consistorial de Manresa onejarà a mig pal durant tot el dia d'avui, divendres coincidint amb la cimera de Brussel·les. Tots els grups municipals de l'Ajuntament de Manresa van signar ahir al vespre, després del Ple municipal, el seu suport a la declaració institucional del Parlament de Catalunya sobre l'acollida de refugiats a Europa.

 

En la declaració, el Parlament fa una crida a les institucions catalanes, espanyoles i europees perquè intensifiquin les actuacions concretes per a millorar les condicions de vida en els camps d’acollida de persones refugiades i en les rutes de trànsit i perquè posin una atenció especial en els grups més vulnerables del conflicte, prioritzant-ne l'alimentació, l'educació i el restabliment psicològic i facilitant la reunificació familiar. 

 

El text també declara que, de la mateixa manera que molts catalans i catalanes van trobar refugi quan fugien de la dictadura, avui Catalunya vol assumir la responsabilitat d’acollir persones refugiades d’acord amb els principis democràtics, els drets humans i un model de societat oberta i solidària. Per aquest motiu, el Parlament expressa la disponibilitat de Catalunya, país d’acollida, per a col·laborar en el reassentament i l’arribada directa de persones refugiades

 

A Manresa, el text va ser signat per tots els grups municipals (CDC, ERC, CUP, PSC, C´s i DM) i el regidor no adscrit Miquel Davins.

 

Documents relacionats

  • imagen