La directora general de Joventut visita l'Oficina Jove del Bages i l'Alberg del Carme

Marta Vilalta va ser ahir a Manresa per visitar les dues instal·lacions i conèixer de primera mà el treball i les iniciatives que s’impulsen en matèria de Joventut.


imagen

La nova directora general de Joventut de la Generalitat de Catalunya, Marta Vilalta, va ser ahir a Manresa per visitar les instal·lacions de l’Oficina Jove del Bages i l’Alberg del Carme i conèixer de primera el treball i les iniciatives que s’impulsen en matèria de Joventut.

 

La visita de Vilalta es va iniciar al matí a l’Alberg del Carme, on va saludar Assumpta Mas, directora de l’Alberg, i Cesc Poch, director general de l’Agència Catalana de Joventut. Posteriorment, va continuar la visita a l’Oficina Jove del Bages, on va ser rebuda per la regidora de Joventut de l’Ajuntament de Manresa, Anna Crespo; la consellera de Joventut del Bages, Èlia Tortolero; el coordinador territorial de Joventut del Bages, Oriol Martín; i les tècniques de joventut de l’ajuntament de Manresa.

 

Finalitzada la visita a Manresa, Marta Vilalta va viatjar a Berga per inaugurar l’Oficina Jove del Berguedà.

 

L’Oficina Jove del Bages

 

L’Oficina Jove del Bages és el fruït d’un conveni signat entre la Generalitat de Catalunya, el Consell Comarcal del Bages i l’Ajuntament de Manresa. El servei ofereix atenció als joves de 14 a 29 anys en matèria de treball, ensenyament, salut, oci i lleure, participació, viatges, i també col·labora directament amb la Fira de l’estudiant, etc. 

 

Al llarg de tot el 2015, l’Oficina Jove del Bages s’ha centrat en continuar oferint serveis a tota la comarca del Bages, és referent a l’emancipació i participació juvenil, oferint al jove una atenció molt més integral i individualitzada. S’ha continuat apostant per l’assessoria de drogodependències que s’ha ampliat a noves addiccions, ara s’anomena Assessoria de salut: drogues i 2.0. També ha continuat oferint formació als professionals que treballen amb joves, així com donant-los suport en qualsevol temàtica relacionada amb emancipació i participació.

 

L’Oficina ha atès 5.518 consultes durant el 2015

 

L’Oficina Jove del Bages ha atès 5.518 consultes (informacions, assessoraments, tràmits, dinamitzacions informació...) durant l’any 2015. Si es compara amb el 2014 que hi van haver 2.303 consultes, es veu clarament un augment d’un 140%, que s’atribueix a les consultes de garantia juvenil i també a l’ampliació del punt d’informació al pati als centres d’ensenyament secundària.

 

Les demandes relacionades amb temes de salut i esport són les majoritàries, amb un 34% sobre el total.  Aquest fet s’atribueix a que s’han fet força dinamitzacions de d’informació en l’àmbit de salut i perquè s’ha potenciat l’assessoria de salut: drogues i 2.0. Les autoconsultes als punts gratuïts de connexió a Internet (30%), educació i formació (17%), treball (/%) i  lleure i cultura (2%), són les altres àmbits  de consultes sol·licitades.

 

 

Documents relacionats

  • imagen