Una cançó de Gossos i un vídeo espectacular de Manresa, plat fort de la campanya "Et porto al cor"

Estrena sonada de la nova campanya de promoció de la ciutat de Manresa. La sorpresa s’ha revelat finalment. Una cançó de Gossos, amb el títol “La llum que portes dins”, ben acompanyada d’un vídeo espectacular de la ciutat, són els eixos centrals de la campanya “Et porto al cor”. El Teatre Conservatori, escenari final de l’acte d’aquest vespre a causa de la pluja, s’ha omplert a vessar i ha viscut un acte d’estrena de la campanya carregat d’emocions. Ara és hora que la cançó circuli i serveixi per difondre, endins i enfora, els actius de la ciutat.


imagen

“La llum que portes dins”. Aquesta és el títol de la cançó que el grup manresà Gossos ha compost per a la seva ciutat i que és l’eix central de la campanya “Et porto el cor”, que ha impulsat l’Ajuntament de Manresa vinculada a la marca “Manresa, cor de Catalunya”. Finalment s’ha desvelat la sorpresa, després de deu dies intensos d’una campanya de compte enrere, amb la participació de més de 50 persones de diversos àmbits de la societat, que havia generat expectació.

 

La cançó, juntament amb l’espectacular vídeo de la ciutat que l’acompanya, ja es pot escoltar i veure al web www.etportoalcor.cat

 

La convocatòria d’aquest vespre era a la plaça Sant Domènec. Finalment, però, a causa de les condicions meteorològiques, l’acte s’ha traslladat al teatre Conservatori, que s’ha fet petit per encabir la gentada que no volia perdre’s el llançament de la campanya. Més de 500 persones han omplert el teatre i s’han quedat desenes de persones sense poder entrar. L’Ajuntament lamenta profundament no haver pogut encabir-hi tothom, però ha estat impossible per l’aforament de l’espai. També algunes de les sorpreses que s’havien preparat, pensant en un acte exterior, no s’han pogut veure al Conservatori.

 

Amb tot, l’emoció ha estat present a l’acte des del primer moment. Conduït per la veu del locutor Xevi Serrano, l’acte ha inclòs un breu record a la manresana Mònica Naranjo, que ha mort aquest matí en un lamentable accident a la carretera C-55. Posteriorment s’ha iniciat l’actuació de la SSM Big Hand, amb el seu director, Santi Serratosa, al capdavant. Ell mateix ha estat l’artífex de la coreografia que aquests dies s’ha pogut veure en els vídeos del compte enrere, i avui ha fet de mestre de cerimònies perquè tothom aprengués el ritme.

 

Després d’un intens compte enrere amb un cor gegant bategant, ha estat l’hora de conèixer la sorpresa principal. La cançó “La llum que portes dins”, de Gossos, i el vídeo que l’acompanya. Una dosi d’autoestima que ha arribat al cor dels més de 500 assistents, que han ovacionat l’estrena de la peça.

 

Natxo Tarrés, membre de Gossos, ha fet un breu parlament en què ha parlat de l’orgull dels components del grup de ser de Manresa, una ciutat que ha assegurat que “té molta llum. Potser el que cal és canviar la mirada”. També l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, ha intervingut en l’acte per assegurar que “és l’hora que comencem a valorar com es mereix tot allò que tenim. El patrimoni, la nostra gent, els actius de la ciutat”.

 

En l’acte s’han repartit globus en forma de cor entre tots els assistents, que han pogut gaudir de nou la nova peça de Gossos, i provar de nou la coreografia creada expressament.

 

Després de l’intens llançament d’avui, la campanya “Et porto al cor” continua i inclourà més activitats. De moment, l’Ajuntament convida tothom a afegir-s’hi. Penjant vídeos amb la coreografia a la pàgina web www.etportoalcor.cat i sobretot gaudint de la cançó i compartint-la.  

 

Entre totes les persones que pengin vídeos fent la coreografia a la pàgina web, se sortejaran 3 tocs del Teatre Kursaal de Manresa per a dues persones cadascun.

 

Lletra de la cançó:

 

La llum que portes dins

 

La meva sort va ser néixer aquí

És un regal que em va fer el destí

La meva terra és la identitat

Que m’ha vist créixer i m’ha fet costat

Milers de somnis conviuen junts

A la recerca de nous perfums

Obrim finestres de bat a bat

Ja ens ha arribat el bon temps

I jo voldria viure sempre així

Només pensar-te em fa feliç

 

La teva força és la teva gent

Som la bandera que s’escampa al vent

Hi ha una muntanya que sempre acull

Com una flama que ens dóna llum

Les pedres parlen, tenen memòria

Són el record d’una bonica història

Que ens precedeix, que encara és aquí

Obre els teus ulls i la podràs sentir

I jo voldria viure sempre aquí

Fos de dia o fos de nit

 

Veig la llum que portes dins, em dóna força per seguir-me descobrint

Ets el far, el meu paisatge, la que completa el meu viatge

Surt el Sol cada matí, amb l’alegria d’un futur que ja és aquí

Hem fet un vincle, hem fet un pacte, el primer pas que ens porta a tots a casa

Veig la llum que portes dins, em dona força per seguir-me descobrint

Ets el far, el meu paisatge, la que completa el meu viatge

Surt el Sol cada matí, amb l’alegria d’un futur que ja és aquí

Hem fet un vincle, hem fet un pacte, una revolta que no ens espanta

 

El futur parla d’un nou mandat

El que li escriu la seva societat

Una consciència d’un nou camí

D’una esperança que ja és aquí

El cor obert mirant al món

No ens fa vergonya i així és com som

Que casa nostra és per tothom,

Portes obertes de Sol a Sol

I jo voldria viure sempre així

Només pensar-te em fa feliç

 

Documents relacionats

  • imagen