Avui s'inaugura l'exposició de fotografies "Català-Roca. Retrats" a la Casa Lluvià

La mostra, que es podrà veure fins el 21 d’abril, consisteix en 35 retrats de personatges de l’art i la cultura, com Joan Miró, Salvador Dalí, Antoni Tàpies o Josep Pla, i també palesa aspectes de la vida quotidiana de l’Espanya de postguerra.

 

imagen

Avui dimecres 30 de març a les 8 del vespre tindrà lloc la inauguració de l’exposició de fotografies “Català-Roca. Retrats” a la Casa Lluvià. La mostra, que es podrà visitar fins el 21 d’abril, de dimecres a diumenge de 18 a 20.30 h, és una producció del Museu d’Art Jaume Morera i està organitzada pel Col·legi Oficial d’Arquitectes de Catalunya Delegació Bages-Berguedà i el Centre Cultural el Casino.

 

Francesc Català-Roca és una figura cabdal en la història de la fotografia contemporània i una de les personalitats més importants de l’art català de postguerra. El seu estil està basat en el realisme poètic, l’estètica de l’instant decisiu i la recerca constant de la llum.

 

La mostra consisteix en un recull de 35 fotografies procedents del seu fons d’arxiu, que actualment custodia l’Arxiu Fotogràfic del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC). Les imatges retraten, per una banda, personatges de l’art i la cultura tan importants com Joan Miró, Salvador Dalí, Antoni Tàpies o Josep Pla, i per l’altra, també palesa aspectes de la vida quotidiana dels carrers de les grans ciutats i dels petits pobles rurals de l’Espanya de postguerra.

 

Les seves captures sobre la societat espanyola de les primeres dècades de la Dictadura el van reconèixer com el fotògraf més destacat de la seva època. La seva fotografia ha estat comparada freqüentment amb la de cèlebres autors com Robert Doisneau o Henri Cartier-Bresson.

 

 

Documents relacionats

  • imagen