El CNL Montserrat organitza la gimcana de Sant Jordi "A l'abril cada paraula val per mil"

Del 5 al 29 d’abril es podrà participar en un joc lingüístic sobre l’origen de les paraules


imagen

Amb el lema A l’abril cada paraula val per mil, el CNL Montserrat va iniciar el 2015 una campanya amb l’objectiu de divulgar l’origen de diverses paraules catalanes que, per mitjà de cartells, alguns establiments de Manresa van exhibir durant el mes d’abril. Enguany, la campanya continua amb noves incorporacions de vocabulari i amb l’organització d’una gimcana per diferents establiments de Manresa.

 

A partir del 5 d’abril es podran veure més d’un centenar de cartells per diferents establiments del centre de Manresa en els quals s’explica de manera breu i senzilla l’origen de diverses paraules catalanes. També es podrà veure l’exposició A l’abril cada paraula val per mil a la Biblioteca Ateneu les Bases.

 

Per participar en la gimcana, només cal completar una butlleta i respondre tres preguntes relacionades amb l’etimologia o el significat d’algunes de les paraules que es poden trobar en els cartells. Les butlletes es poden recollir al CNL Montserrat, als establiments col·laboradors del programa Voluntariat per la llengua, al restaurant Passeig o a la Biblioteca Ateneu les Bases. També es pot descarregar del web del CNL Montserrat:

http://www.cpnl.cat/xarxa/cnlmontserrat/

 

Un cop completada la butlleta, i fins al 29 d’abril, es pot dipositar en unes urnes que hi ha al CNL Montserrat, al restaurant Passeig o a la Biblioteca Ateneu les Bases. Entre les butlletes respostes correctament se sortejaran tres premis:

 

1) Un lot de productes dels establiments col·laboradors del Voluntariat per la llengua, ofert per aquests establiments.

2) un menú per a dues persones al restaurant Passeig, ofert per Diesa restauració.

3) una capsa regal Fent País. Experiències per descobrir Catalunya, ofert der Abacus Manresa.

 

Aquesta activitat té l’objectiu de demostrar la procedència diversa que té el lèxic català. Es tracta de fer evident que el vocabulari prové, no tan sols del llatí, sinó també del grec, de l’àrab, del basc, del francès, del castellà, del persa, o de llengües germàniques, entre d’altres, arran del contacte entre les llengües i l’intercanvi d’idees i de conceptes.

 

Paral·lelament a aquesta activitat, Diesa restauració i el CNL Montserrat organitzen durant tot el mes d’abril els Llibres creuats a les cafeteries, un intercanvi de llibres i contes en català que es podrà fer als establiments: Passeig, Maïami, Cibus, Òscar, Casa Pio, Frankfurt Les Bases i Breicafè.
 

Més informació: www.cpnl.cat/xarxa/cnlmontserrat

Documents relacionats

  • imagen