Manresa inicia dilluns que ve una campanya de prevenció de l'anorèxia i la bulímia entre els joves

Una ampolla d’aigua és tot el teu dinar? Quan no menges RES deixes de SER tu” és el lema de la campanya #ResSer que vol conscienciar els joves d’entre 15 i 29 anys d’aquestes malalties que poden arribar a ser cròniques . 

imagen

La ciutat de Manresa se suma aquest any a la campanya #ResSer, una iniciativa que va arrencar l’any passat a diferents municipis de Catalunya per prevenir i conscienciar la població jove entre 15 i 29 anys de l’anorèxia i la bulímia, uns trastorns de la conducta alimentària que, segons l’Associació contra l’Anorèxia i la Bulímia (ACAB), són la tercera causa de malaltia crònica entre la població jove a Catalunya, sobretot entre la femenina -26.000 pateixen un d’aquests trastorns, un 6% de les noies-. 

La campanya a Manresa està impulsada per l’Oficina Jove del Bages i comença el proper dilluns 5 de maig. Aquesta iniciativa va incloure diverses accions per cridar l’atenció de la joventut catalana, com ara la distribució de milers d’ampolles d’aigua buides amb el lema principal de la campanya “Una ampolla d’aigua és tot el teu dinar? Quan no menges RES deixes de SER tu”. 

A Manresa, les ampolles es repartiran entre el 5 i el 9 de maig als bars dels instituts públics de la ciutat i al bar de la Fundació Universitària del Bages (FUB). Amb això es vol fer reflexionar sobre les conductes de risc dels i les joves i que poden ser indicadors d’aquests trastorns. Segons les dades disponibles, més del 65% dels joves de Catalunya han mantingut una dieta restrictiva sense control mèdic. 

El joc dels miralls és una altra activitat programada i que es farà als patis dels centres d’ensenyament secundari. L’alumnat veurà reflectida la seva imatge sobre miralls i podran analitzar la imatge que tenen d’ells mateixos. 

Concurs de fotografies 

Paral·lelament es posarà en marxa un concurs de fotografies a través de Facebook: els participants hauran de penjar una fotografia seva amb una de les ampolles buides al seu mur d’aquesta xarxa social amb el hashtag #resserbages. Es podran penjar imatges entre els dies 5 i 9 de maig. El nom dels guanyadors, que es triaran per sorteig, es publicarà el dia 12 de maig a través del Facebook de Manresa Jove. El premi són dues entrades per la sala STROIKA i una entrada per anar a veure el partit de bàsquet que jugarà el Bruixa d’Or Manresa contra l’Iberostar Tenerife el diumenge 25 de maig a les 7 de la tarda. 

El 6 de maig hi haurà una xerrada-taller a la Oficina Jove del Bages, amb el tírol Com detectar i acompanyar els joves amb trastorns alimentaris, a càrrec d’Anaís Lara, psicòloga Infantil i Juvenil CSMIJ- Manresa Xarxa Assistencial i Universitària Althaia. Es farà a dos quarts de vuit del vespre. 

Documents relacionats

  • imagen