90 joves omplen la sala d'actes de l'Oficina Jove del Bages per escoltar l'experiència de l'iI·lustrador Valentí Gubianas

L’acte s’emmarca dins el calendari d’activitats de la Fira de l’Estudiant i té l’objectiu de posar en valor els estudis artístics. La xerrada ha comptat amb la presència de la regidora de Cultura i Joventut de l’Ajuntament de Manresa, Anna Crespo. 


imagen

Avui al matí l’Oficina Jove del Bages s’ha omplert de joves estudiants provinents del batxillerat artístic de l’Institut Lluís de Peguera i de l’Escola d’Art de Manresa per escoltar la trajectòria de Valentí Gubianas i gaudir de l’exposició d’un dels professionals de referència del món de l’art a casa nostra. L’acte ha comptat amb la presència de la regidora de Cultura i Joventut de l’Ajuntament de Manresa, Anna Crespo; i el coordinador de la Fira de l’Estudiant, Antoni Cornudella.

 

Anna Crespo ha donat la benvinguda a la norantena de joves que han assistit avui a l’activitat organitzada per l’Oficina Jove del Bages en el marc de la Fira de l’Estudiant 2016. La regidora els ha encoratjat a seguir lluitant per fer-se un lloc en el món de l’art, si és això el que de debò senten, a no tenir por de l’error ja que “de l’única cosa que us penedireu és de no provar de fer el que de debò sentiu. Si us equivoqueu, ja rectificareu”.

 

Per la seva part, Valentí Gubianas ha explicat que potser ell no era un bon exemple d’alumne, ja que la seva trajectòria en el món dels estudis no havia estat de les de més èxit, pel que fa referència al marc educatiu del seu moment. De forma natural i sincera ha parlat de la seva trajectòria com artista i com ha arribat a ser qui és.

 

L’artista navassenc ha donat un punt de vista de la realitat de l’artista molt actual, sense floritures ni entrebancs. S’ha comunicat amb els joves amb un registre molt proper i amb un toc d’humor, fent ironia de moments de la seva trajectòria.

 

Gubianas ha afirmat que “la creativitat té un preu i això s’ha de valorar. És important que us valorin les vostres obres. Inventar, crear,  potser ens costa poc o potser ens costa menys que a d’altres persones, però això no vol dir que no se’ns hagi de valorar la nostra feina”.  Per a i’il·lustrador bagenc “jo miro el món amb grans dimensions, m’encantaria fer murals gegants, però no puc, necessito molt d’espai, necessito lloc, és on em sento més còmode".
 

L’exposició del Valentí Gubianas, així com l’exposició de l’artista emergent Aïna Sallés, es poden visitar a l’Oficina Jove del Bages fins al dia 14 d’Abril.

 

 

Documents relacionats

  • imagen