L'Ajuntament de Manresa rep una delegació del cor asturià Voces Blancas del Nalón

La regidora d’Ensenyament i Universitats, Mercè Rosich, ha donat la benvinguda a la trentena de joves integrants d’un cor que és un referent entre les agrupacions corals d’Europa. Visiten Manresa arran d’un intercanvi amb el Cor Juvenil del Conservatori Municipal de Música de Manresa.


imagen

El Saló de Sessions de l’Ajuntament de Manresa ha celebrat aquest matí un acte de recepció d’una delegació del cor Voces Blancas del Nalón (Astúries) que visiten la ciutat arran d’un intercanvi amb el Cor Juvenil del Conservatori Municipal de Música de Manresa.

 

La delegació asturiana està formada per 26 joves cantaires, d’edats entre 10 i 17 anys, i tres professors d’un cor que és un autèntic referent entre les agrupacions corals d’Europa. El grup s’allotja a casa de les famílies dels joves manresans del Cor Juvenil manresà, els quals ja van visitar Astúries el juliol de l’any passat.

 

A l’acte d’avui, la regidora d’Ensenyament i Universitats, Mercè Rosich, els ha donat la benvinguda a Manresa, “una ciutat viva i acollidora”, i els ha fet una breu explicació de les principals característiques de la ciutat així com la vinculació manresana amb l'ensenyament de la música. Finalment, els ha donat les gràcies per la visita amb el desig que “marxeu amb un molt bon record”. 

 

Al seu torn, el director del Cor del Conservatori Municipal de Música de Manresa, Francesc Vallès, ha recordat la visita que els joves manresans van fer a Astúries l'any passat. “Allà ens vau obrir les vostres llars i els vostres cors” i ha afegit “que va ser una experiència molt agradable ja que la música ens uneix i forma part de les nostres vides”.

 

Abans de la foto de grup conjunta de la visita a l’Ajuntament, el cor ha demostrat la seva qualitat musical que li ha fet guanyar molts concursos arreu on s’hi presenta, amb la interpretació d’una emocionant cançó de bressol asturiana cantada a l’uníson.

 

La delegació asturiana té previst completar la jornada d’avui visitant i cantant a la Basílica de Montserrat i, a les 8 del vespre, cantant amb el Cor juvenil, a l'Auditori del Conservatori Municipal de Música de Manresa.

 

 

Documents relacionats

  • imagen