L'Ajuntament, la Diputació, la Generalitat i el Bisbat de Vic arriben a un acord per continuar restaurant la basílica de la Seu

Està previst que les quatre entitats signants aportin, aquest mateix any, la quantitat de 240.000 euros a parts iguals. Aquest import anirà adreçat a millorar la façana sud de la basílica que pateix seriosos problemes degut a l’erosió de la pedra.


imagen

L’Ajuntament de Manresa, la Diputació de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i el Bisbat de Vic-Parròquia de Santa Maria de La Seu, han acordat signar el Quart Conveni de col·laboració per a la Consolidació i Restauració de la Basílica de Santa Maria de la Seu de Manresa. El conveni marc de col·laboració abasta el trienni 2014-2016. 

Està previst que les quatre entitats signants aportin, aquest mateix any, la quantitat de 240.000 euros a parts iguals, és a dir, 60.000 euros per cada signant. 

L’esmentat import permetrà afrontar l’actuació de la façana sud de la Basílica, que pateix seriosos problemes degut a l’erosió de la pedra que obliguen a restringir el pas de vianants a la zona per motius de seguretat. 

Aquest nou conveni, que serà signat als voltants de l’estiu, expressa la voluntat de totes les parts per subsanar les importants necessitats del temple de Santa Maria de la Seu i recuperar alhora l’esplendor d’un edifici emblemàtic de la Catalunya Central. Aquesta consciència de la importància de l’obra ha permès superar les dificultats del moment. En aquest sentit totes les parts manifesten la seva satisfacció per poder donar continuïtat a aquest projecte de restauració de la Basílica de Santa Maria de La Seu de Manresa. 

Documents relacionats

  • imagen