La World League porta demà a Manresa un partit de waterpolo femení de primer nivell mundial

La piscina del CN Minorisa viurà demà un espectacle esportiu d’elit internacional. Les seleccions de waterpolo femení d’Espanya i Alemanya disputaran un partit de la World League. Serà a partir d’1/4 de 8 del vespre i l’entrada és lliure. Aquesta tarda, al peu de la piscina, se n’ha fet la presentació.


imagen

L’actual selecció estatal de waterpolo femení, amb una majoria de jugadores catalanes, és una de les millors de la història i recentment ha certificat la seva classificació per als Jocs Olímpics de Rio d’aquest estiu. Demà, tothom qui ho vulgui podrà veure de prop aquest equip, en el partit que l’enfrontarà a la selecció alemanya, corresponent a la World League. Serà a partir d’1/4 de 8 del vespre, amb entrada lliure. A més del partit, hi haurà sorpreses vinculades a la campanya “Et porto al cor” i la col·laboració de Manrusiònica.

 

Aquesta tarda, a les piscines municipals ha tingut lloc la presentació del partit. Hi ha assistit dues jugadores de la selecció, Maica Garcia i Pilar Peña, que han explicat com afronten el partit de demà, i també el regidor d’Esports, Jordi Serracanta; el responsable de waterpolo de la Federació Espanyola, el també manresà Gaspar Ventura; el president del CN Minorisa, Lluís Lázaro; i l’entrenadora de waterpolo del CN Minorisa Carla Fargas.

 

El regidor Jordi Serracanta ha assegurat que “la possibilitat de portar el millor waterpolo femení del món a la nostra ciutat  és un orgull” pel fet que posa en valor les “grans instal·lacions del CN Minorisa, amb una piscina que és un referent”, i demostra que “el waterpolo i la natació a la nostra ciutat no han deixat de ser el que sempre han estat: esports de referència a Manresa, amb vitalitat i salut, ara també gràcies a la gestió del CNM i Aigües de Manresa”.  Serracanta  ha recordat que el waterpolo ha proporcionat “campions olímpics a la ciutat” i també ha posat de relleu que esdeveniments com aquest fan que “Manresa  cada cap de setmana sigui capital de l’esport. Aquests dies vam tenir 400 judoques al campionat de Catalunya, tenim bàsquet d’elit, i múltiples esports que fan que Manresa exerceixi una capital permanent en esport”.

 

Al seu torn, el president del CN Minorisa, Lluís Lázaro, ha considerat que partits com el de demà proporcionen “més visibilitat” al waterpolo i la natació manresanes, i l’entrenadora Carla Fargas ha explicat la tasca que es porta a terme al club des de la base.

 

Les jugadores de la selecció Maica Garcia i Pilar Peña han remarcat també el paper protagonista que des de sempre ha tingut Manresa en el món del waterpolo. Per la seva banda, el representant de la Federació Espanyola de Natació (RFEN), Gaspar Ventura, ha considerat que el partit de demà es pot considerar de primer nivell mundial.

 

La selecció estatal arriba al partit davant d'Alemanya amb la possibilitat de signar la seva classificació per a la Superfinal que es jugarà a partir del 7 de juny a la ciutat xinesa de Xangai. El combinat estatal s'ha imposat en tots els partits jugats fins ara. Per tant, a falta de dos partits, si demà guanyen a Manresa, s’asseguraran el primer lloc i per tant la classificació del grup B europeu. Només quedarà el desplaçament a terres russes del proper 3 de maig, que serà un tràmit.

 

La RFEN va considerar idoni el marc de les piscines manresanes per a la celebració d’aquest partit com a reconeixement a la tasca històrica i actual de Manresa en favor del waterpolo. Ciutat amb tres campions olímpics (Manel Estiarte, Jordi Payà i Carles Sanz), i d'altres que han representat la selecció en el més gran esdeveniment mundial de l'esport com Albert Canal i Gaspar Ventura. En l'actualitat el responsable de l'àrea de waterpolo de la RFEN és el manresà Gaspar Ventura, exseleccionador estatal femení. Als serveis mèdics de la selecció hi figuren especialistes de la Fundació Althaia, amb el doctor Albert Estiarte al capdavant, i entre altres el fisioterapeuta Òscar Muncunill i la doctora Anna Maria Comasolibes. Tots ells van ser presents en el recent preolímpic de Gouda, que ha significat la classificació de l'equip per als Jocs Olímpics de Rio.

Documents relacionats

  • imagen