Forum instal·la llums de tecnologia LED al Pàrquing Quatre Cantons per millorar la il·luminació i estalviar el 60% de la factura

L’Ajuntament de Manresa preveu que amb aquesta millora el pàrquing passarà de consumir uns 100.000 a 40.000 kw i en tres anys, un cop amortitzat el cost de les noves làmpades, un estalvi de 8.500 euros anuals.


imagen

La societat municipal FORUM ha substituït les 239 làmpades del pàrquing Quatre Cantons amb nou material de tecnologia led. Aquesta actuació té l’objectiu de millorar la il·luminació de pàrquing i alhora estalviar gairebé el 60% del cost anual de la factura de llum. 

Amb les noves làmpades de tecnologia led el pàrquing passarà de consumir 100.000 quilovats a uns 40.000 anuals, el que suposa gairebé el 60% d’estalvi d’energia. D’aquesta manera, la societat FORUM preveu que l’estalvi de la factura, un cop amortitzat el nou material instal·lat, serà d’uns 3.800 euros anuals durant els tres primers tres anys i a partir del quart any l’estalvi serà superior als 8.500 euros. 

Aquesta mesura s'emmarca en un seguit d'iniciatives que està impulsant el govern municipal i la societat FORUM per anar millorant progressivament l’eficiència i l’estalvi energètic dels seus edificis i equipaments. 

Recordem que en aquests moments FORUM està participant també en el projecte europeu ENCERTICUS en el que, mitjançant la instal·lació de diferents dispositius de control, l’empresa municipal analitzarà les dades de consums energètics i oferirà als llogaters consells i informació sobre el seu estalvi energètic. Aquesta prova pilot s’està duent a terme a dos edificis: l’edifici “Montserrat” al sector de les Escodines i l’edifici “Quatre cantons” al sector Barreres. 

Pàrquing Quatre Cantons

L’any 2006 es va inaugurar l’aparcament de Quatre Cantons, un modern equipament de 223 places. Accessible les 24 hores del dia durant tot l'any per als abonats, per als vehicles de rotació l'horari d'obertura és de dilluns a dijous en horari diürn (de 07:00 a 23:00 hores) i en horari diürn i nocturn els divendres i els dissabtes. No s'aplica aquesta restricció d'horari les vigílies de festiu i els festius d'obertura comercial. 

Incorpora un sistema d’indicació de places lliures, mitjançant leds lluminosos, que permet aparcar de manera ràpida i còmoda. També disposa d’un sistema de vigilància durant les 24 hores del dia a través un circuit de càmeres de vídeo-seguretat i també d’un vigilant durant les hores d'obertura de rotació. Compta, a més, amb un sistema de registre de matrícules que les vincula al tiquet d’entrada. 

Situat al Nucli Antic de Manresa, permet aparcar el cotxe a la zona més comercial de la ciutat i a escassos minuts d’equipaments municipals com els Jutjats, el Consell Comarcal, el Conservatori de Música, la Biblioteca del Casino o els Teatres Conservatori i Kursaal. En aquest sentit, nombrosos comerços a través de Manresa Comercial, així com el mateix Teatre Kursaal, disposen de tiquets de descompte per als clients que estacionin el vehicle a l’aparcament Quatre Cantons. 

A més de la seva funció d’aparcament, Quatre Cantons ha incidit en la millora de la mobilitat i del trànsit al sector del Nucli Antic, així com en l’accessibilitat del centre històric i la recuperació de part del seu espai públic per als vianants. L'opció més còmoda i segura d'aparcar a Manresa. 

Descomptes i Promocions 

L’aparcament Quatre Cantons ofereix un descompte del 10% sobre la tarifa actual més dos mesos addicionals gratuïts, en cas que s'aboni l'import anual d'un abonament mitjançant un sol pagament. 

En cas de tenir interès en aquesta promoció, cal posar-se en contacte amb FORUM personalment, per telèfon (938725601) o bé per correu electrònic (parquing@forumsa.cat). També existeix la possibilitat de contractar abonaments a mida. 

Documents relacionats

  • imagen