Tancades les inscripcions per participar en la Marxa del Pelegrí

Ahir a la tarda es va arribar al nombre màxim de participants que podia tenir la cursa aquest any. Així, seran 500 caminaires que prendran part, aquest diumenge, en aquesta prova popular que recorre l’últim tram del Camí Ignasià, entre Montserrat i Manresa.


imagen

Èxit en la convocatòria de la 2a edició de la Marxa del Pelegrí que cinc dies abans de la caminada tenca inscripcions perquè ja s’han omplert les 500 places que enguany estaven disponibles. Aquesta dada és molt significativa atès que s’havia ampliat al doble la participació respecte de l’any passat.

 

La Marxa del pelegrí, que tindrà lloc aquest diumenge 17 d’abril, és una caminada que recorre l’últim tram del Camí Ignasià (Montserrat – Manresa). És una prova popular, no competitiva, de 24 km i un desnivell positiu de 600 metres. 

 

Aquesta segona edició compta amb el suport de l’Ajuntament de Manresa, conjuntament amb els de Monistrol de Montserrat, Marganell, Castellgalí i Castellbell i el Vilar, el Patronat de la Muntanya de Montserrat, el Monestir de Montserrat, i altres entitats i empreses del territori.

 

Transport

 

Els participants que hagin triat l’opció de transport en la inscripció, hauran de ser a les 7 del matí a l’Estació d’Autobusos de Manresa. L’organització demana màxima puntualitat. Per aquells que inicien la caminada directament des de Montserrat la sortida serà a les 8 del matí.

 

L'arribada de la caminada està prevista fins a les 3 de la tarda, al centre d’Acollida de Pelegrins, al Museu Comarcal de Manresa.

 

Concurs d'Instagram #marxadelpelegrí i altres serveis

 

La II Marxa del Pelegrí torna a impulsar un concurs d'Instagram, per tal d’incentivar que els participants comparteixin la seva experiència a les xarxes socials, concretament a Instagram hauran d’enviar les fotografies a través de l’etiqueta #marxadepelegrí.

 

De totes les imatges, se n’escolliran tres, que seran les premiades, amb un abonament mensual a Grup Cube gratuït, o bé a un lot de productes Mebaline.

 

El camí d’Ignasi

 

L’objectiu de la caminada, que s’emmarca dins del Projecte Manresa 2022, és seguir la petjada del pelegrí Sant Ignasi, que el 25 de març de 1522 baixava de Montserrat en el seu pelegrinatge des del País Basc cap a Jerusalem, i arribà a Manresa, on durant la seva estada d'onze mesos, va viure una profunda transformació espiritual que el va portar a redactar els Exercicis Espirituals i, posteriorment, a fundar la Companyia de Jesús.

 

La caminada té el suport d'entitats i empreses col·laboradores com Aigües de Manresa, Parc de la Sèquia, Forn Jorba, Aura Ioga, UManresa, Llobet, Joviat, Mebaline, Aldi, Aneto, Grup Cube, celler Oller del Mas i Cerveses Guineu.

 

Solidaritat amb els refugiats

 

Enguany es vol aprofitarla Marxadel Pelegrí per fer èmfasi en la situació dels refugiats a Europa i per informar breument sobre possibles formes de col·laboració per part de la ciutadania.

Documents relacionats

  • imagen