Les millors parelles de ball esportiu de l'estat seran diumenge a la 12a edició del Trofeu Ciutat de Manresa

El campionat es disputarà al Complex Esportiu  Vell Congost, sota l’organització del Club de Ball Esportiu Swing Manresa, i amb la participació d’unes dues-centes parelles d’arreu de l’estat.

 

imagen

El Club de Ball Esportiu Swing Manresa, amb el suport de l’Ajuntament de Manresa, organitza aquest diumenge 17 d’abril, al Complex Esportiu Municipal Vell Congost, la 12a edició del trofeu Ciutat de Manresa 2015 de Ball Esportiu i de Competició, que preveu la presència d’unes dues-centes parelles vingudes d’arreu de l’estat.

 

Els detalls de la jornada de diumenge han estats presentats avui pel regidor d’Esports de l’Ajuntament de Manresa, Jordi Serracanta, i el president del Club de Ball Esportiu Swing Manresa, Jesús Rubio.

 

Serracanta ha agraït Rubio i el seu club el treball que any rere any fan per aquesta disciplina que “contribueix a enriquir el factor de capitalitat esportiva de Manresa”.  Per al regidor “és un orgull que a la ciutat hi hagi un nivell tan alt en el ball esportiu però també en moltes disciplines diferents. Aquest és un factor molt potent que confirma la bona salut de l’esport a casa nostra i defineix Manresa no només com a capital esportiva de la Catalunya Central sinó també molt sovint com a capital esportiva del país”.

 

El regidor Serracanta també ha volgut posar en valor “les bones infraestructures esportives amb què compta la ciutat, que han permès organitzar fa dos dies un partit internacional de waterpolo en una piscina olímpica i aquest diumenge acollir un trofeu de ball en uns excel·lents espais per a la pràctica esportiva”.

 

Al seu torn, Jesús Rubio ha tingut paraules d’agraïment a l’Ajuntament “perquè des de l’any 2002 ha estat al nostre costat per ajudar a les competicions de ball esportiu”. Pel que fa a la jornada de diumenge, el president de Swing Manresa ha fet una crida a assistir per gaudir “de més de cinquantena de competicions de ballarins de totes les edats, de 3 anys fins a més de 70”. Rubio ha afegit que “estic segur que serà una jornada digne de veure, perquè a banda de la qualitat dels participants, el ball esportiu és una disciplina molt atractiva i molt familiar” 

 

Prova puntuable per al rànquing nacional

 

La competició és puntuable per al circuit de competicions del rànquing nacional en les modalitats de balls estàndards i balls llatins que es portaran a terme en dues pistes de forma simultània i que seran jutjades per 10 jutges nacionals.

 

Per aquesta ocasió es condicionarà i s’engalanarà el pavelló per a convertir-lo en unes fantàstiques pistes de balls on sonarà la música de forma ininterrompuda durant dotze hores. Les parelles participants provenen d’arreu de l’estat: les Illes Balears, Madrid, País Basc, València, Aragó, entre altres,  així com una àmplia representació catalana, des de 6 anys fins a totes les edats.

 

La competició començarà a les 9 del matí i s’allargarà fins ben entrada la tarda amb les fases finals a partir de les 4 de la tarda, que serà el moment quan s’aconseguirà  el punt més àlgid del torneig amb la participació de les millors parelles de les categories més altes de tot l’estat.

 

Durant tot el dia hi haurà un gran ventall de competicions en les categories juvenil, júnior, youth, adult, sènior i màxima categoria. Cada categoria té el seu espai i el seu moment,  la qual cosa garanteix l’interès i el ritme de la competició durant tota la jornada.

 

Manresa, capital de referència del ball esportiu

 

Aquesta és la dotzena vegada que es presenta a la ciutat un esdeveniment d’aquestes característiques després del Campionat d’Europa Amateur Llatí del 2002, del Campionat d’Espanya Llatí del 2003, el Campionat de Catalunya del 2009 i dels Trofeus Ciutat de Manresa ininterrompudament des del 2007 fins aquest de 2015. Aquest fet, juntament amb la gran quantitat d’entrenadors, ballarins i èxits esportius aconseguits, fan de Manresa ciutat i capital de referència estatal en aquesta modalitat esportiva. La implicació i arrelament del Club de Ball Esportiu Swing Manresa amb la ciutat ha estat una constant al llarg dels anys.

 

 

Documents relacionats

  • imagen