L'alcalde de Manresa presenta a l'alcalde d'Azpeitia i al santuari de Loiola el projecte Manresa 2022

Manresa i Azpeitia -la localitat natal de Sant Ignasi de Loiola- es comprometen a col·laborar i posar en marxa línies de treball conjuntes per afavorir la promoció del Camí Ignasià que comença a la ciutat guipuscoana i finalitza a Manresa.


imagen

L’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, va ser ahir a la localitat basca d’Azpeitia i al Santuari de Loiola per presentar el Projecte Manresa 2022. Junyent, que va viatjar acompanyat pel gerent de l’Ajuntament de Manresa, Francesc de Puig, van presentar a l’alcalde de la ciutat on va néixer Sant Ignasi de Loiola, Eneko Etxebarria, i més tard al rector del Santuari, Txema Vicente, el Pla Director del projecte així com totes les línies d’actuació engegades des de Manresa per commemorar els 500 anys de l’estada de Sant Ignasi a la capital del Bages. 

Durant les dues visites, Valentí Junyent va plantejar la possibilitat d’establir acords de col·laboració per la promoció del Camí Ignasià, que surt d’aquesta localitat basca i acaba a Manresa, obtenint una molt bona resposta. 

També els responsables turístics d’Azpeitia van expressar el seu interès per estrènyer els lligams amb la capital bagenca en torn de la figura de Sant Ignasi, de cara a establir vies de col·laboració en els àmbits de la promoció turística i econòmica. 

Les dues ciutats, agermanades pel seu vincle amb Ignasi de Loiola, van estar d’acord en la necessitat de potenciar el camí ignasià i convertir-lo com un itinerari cultural i espiritual i que ajudi a posar en valor la riquesa patrimonial i cultural dels punts ignasians i que, alhora, satisfaci les necessitats de creixement i transformació personal i oci dels pelegrins. 

Documents relacionats

  • imagen