El moviment L'Antic es presenta per donar més vida i dinamitzar el Centre Històric

Que el Centre Històric sigui un pol d’atracció més potent i recuperi protagonisme, amb més gent a comprar, a passejar, a menjar, a viure, a muntar un negoci. Que hi hagi més vida i menys estigmatització. Tot plegat, a través d’esdeveniments, de participació popular i amb i actuacions per embellir l’espai públic. Són els objectius i les primeres accions del moviment L’Antic, que acaba de néixer i avui s’ha presentat, al carrer del Balç de Manresa, amb el suport de l’Ajuntament.


imagen

El moviment L’Antic acaba de néixer amb l’objectiu de tirar endavant accions de dinamització del Centre Històric de Manresa. Aquest dissabte, dia de Sant Jordi, se’n farà el tret de sortida, amb una ruta de bars i concurs de tapes i activitats musicals, comercials i artístiques. L’objectiu és fer activitats un cop al mes i també accions com ara pintar murals per donar vida a alguns murs del barri, millorar l’enllumenat o tirar endavant una acció per “apadrinar” aparadors de botigues tancades.

 

Aquest matí, el carrer del Balç ha acollit la presentació de L’Antic. Hi han assistit quatre de les seves impulsores, Vicky Garcia, Anna Solsona, Alba Martínez i Sònia Sanz (totes quatre vinculades a establiments al centre històric, majoritàriament de nova creació). També hi han assistit Josep Trapé, de l’Associació de Comerciants de Sobrerroca, plaça  Major i voltants, i Anna Martínez, de l’AV Barri Antic. L’entitat té el suport de l’Ajuntament, tal com s’ha visualitzat també en la presentació, amb l’assistència de Mireia Estefanell, primera tinent d’alcalde i regidora de Dinamització Econòmica i Participació, i Adam Majó, comissionat pel Centre Històric de Manresa.

 

“Donar més vida al barri, fer-nos escoltar, tirar endavant projectes diversos i impulsar activitat social” són objectius que han esmentat les promotores de l’associació, formada íntegrament per voluntaris. Les propostes del moviment s’engloben en quatre àmbits: restauració (“Tasta l’Antic”), esport (“Mou l’Antic”), comerç (“Compra l’Antic”) i art (“L’Antic  Artístic"). La ruta de bars d’aquest dissabte, que anirà acompanyada d’activitats artístiques i música a les places i carrers (Valldaura, Clavé, plana de l’Om, Sant Miquel, plaça Major, plaça de Sant Ignasi Malalt, plaça del Carme i plaça Gispert) serà el tret de sortida. També ja s’ha anunciat una cursa nocturna per al proper 4 de juny, que s’iniciarà a Crist Rei i passarà pel Centre Històric, per acabar a la plaça Major.

 

Les impulsores del projecte han parlat de la necessitat de recuperar l’orgull de viure o treballar al barri, i de trencar els tòpics que el presenten erròniament com a poc segur. “Sovint ve gent de fora i ens diu que el barri és molt bonic, i que hi ha molta vida. Molta gent de Manresa no n’és conscient”, asseguren. Tot i així, creuen que cal millorar aspectes, com l’enllumenat o l’estat de moltes façanes. Així mateix, a banda d’impulsar el comerç, com a primer pas proposen que es pugui “apadrinar” aparadors buits, omplint-los amb accions artístiques o d’altres tipus.

 

La tinent d’alcalde Mireia Estefanell ha agraït la iniciativa de L’Antic i ha felicitat les impulsores “per l’empenta i el coratge de dotar de més vida aquests carrers amb tanta història, de bracet amb les associacions de veïns i comerciants que ja hi eren, i amb altres persones que fa més poc que han arribat. Moltes gràcies i compteu amb el suport de l’Ajuntament”. També els representants de comerciants i veïns, Josep Trapé i Anna Martínez, han sonat el seu suport a la iniciativa, que han valorat que contribuirà e trencar l’estigmatització del barri, i que té el valor que és impulsat per persones joves i amb empenta. 

Documents relacionats

  • imagen