L'Oficina de Turisme organitza la primera vista guiada d’'un grup de peregrins brasilers per l’'últim tram del camí ignasià

Aquest dilluns, el grup format per 24 persones va recórrer el tram de Montserrat a Manresa seguint les passes de Sant Ignasi acompanyats per dos guies de muntanya. Durant el trajecte es van fer diferents parades per explicar la natura i els espais urbans i rurals que es troben per tot el trajecte. L’Oficina de Turisme de Manresa oferirà la oportunitat de realitzar aquesta excursió dins de la seva programació.


imagen

Aquest dilluns, l’Oficina de Turisme de Manresa (OTM) ha organitzat la primera visita guiada de Montserrat a Manresa, l’últim tram de camí ignasià, que ha estat participada per un grup format de 24 peregrins brasilers acompanyats pels dos guies de muntanya de l’OTM, Albert Marsiñach i David Roig. Durant el trajecte s’han fet diferents parades per explicar la natura i els espais urbans i rurals que es troben per tot el trajecte.

Després d’aquesta primera experiència l’Oficina de Turisme oferirà la oportunitat de realitzar aquesta excursió dins de la seva programació. De moment estan programades una sortida el dissabte 24 de maig i una altra el dia 7 de juliol, obertes a tothom. Les inscripcions es poden fer a l’Oficina de Turisme de Manresa. A més també s’organitzaran sortides especials per grup que ho sol·licitin.

L’endemà, dimarts, el total del grup de brasilers que ha fet estada a la capital del Bages, 32 peregrins, homes i dones de mitjana edat, molt devots de Sant Ignasi de Loiola i provinents de Londrina, un municipi a prop de Sant Paulo, han realitzat una vista urbana per la Manresa ignasiana. 

El grup ha anat acompanyat per dos guies que han fet la visita en portuguès: Aida Rubiralta i Xavier Reig. Per la tarda, els pelegrins han tingut un interès especial en passejar pel costat del riu Cardener per recordar la il·lustració de Sant Ignasi.

El fet que la majoria d’aquests peregrins preguin en una Casa d’Exercicis que porta el nom de Manresa en la seva ciutat d’origen, ha fet que sentissin la ciutat com el lloc de les seves oracions. 

Actualment el grup està realitzant un viatge per l’Europa ignasiana i ja han fet estada a Paris; Roma, on van ser rebuts pel pare superior dels Jesuïtes; Barcelona; i Manresa. Molts d’ells tenen estudis universitaris o són estudiants d’universitats Jesuïtes. Durant el seu viatge han estat sempre acompanyats pel guia organitzador de tot el circuit Sr. Nelson Pires de Moraes.

Documents relacionats

  • imagen