Operació especial de mobilitat i aparcament amb motiu de l'ExpoBages i Fira de l'Ascensió 2016

Aquest cap de setmana tindrà lloc l'ExpoBages i la Fira de l'Ascensió als carrers de Manresa. Per aquest motiu el consistori ha elaborat un pla de mobilitat especial.


Amb motiu de l'ExpoBages i la Fira de l'Ascensió, que tindran lloc els propers dissabte 21  i diumenge 22 de maig, que ocuparan carrers cèntrics com Muralla del Carme, Guimerà i Passeig de Pere III, on es restringirà el trànsit de vehicles, l’Ajuntament de Manresa i la comissió organitzadora han elaborat un pla de mobilitat i aparcament per facilitar l’accés al centre de la ciutat durant els dies de la celebració del certamen.

 

Les afectacions a la mobilitat seran les següents:

 

  • A partir de dissabte 21 de maig a les 8 h i fins diumenge 22 a les 22 h, es tallarà al trànsit de vehicles a:
  • Muralles del Carme i Sant Domènec, entre carreteres de Vic i Cardona
  • Carrer Guimerà entre Passeig Pere III i Muralla
  • Passeig Pere III – 1r tram (ambdós laterals)
  • Passeig Pere III – 2n tram (entre Plaça Espanya i carrer Guimerà lateral costat carrer Canyelles)
  • Carrer Jaume I
  • Centre Històric:
    • Carrers Nou i de la Canal
    • Plana de l’Om, carrers Born i Sant Domènec.

 

Plànol de mobilitat ExpoBages Ascensió 2016

 

>Els vehicles es desviaran a:

 
  • Ctra. de Vic – Muralla del Carme:

       -Els vehicles que circulin per carretera de Vic en direcció a Muralla del Carme es desviaran en direcció plaça Infants on podran realitzar el canvi de sentit per retornar a ctra. de Vic en direcció sortida ciutat. (Accés a pàrquings públics Porxada, La Farola, Puigmercadal i la zona blava de ctra. de Vic, carrer Dama i plaça Milcentenari).

 

  • Passeig Pere III:

      -Es tallaran els passos de vehicles de carrer Sèquia, plaça Onze de Setembre i plaça Espanya que travessen el Passeig Pere III.

      -Els vehicles que circulin per Passeig Pere III provinents de plaça Bonavista, Camps Fabrés i Primer de Maig circularan pel Passeig Pere III lateral costat Institut Lluís de Peguera i no podran accedir al lateral costat Parc de Puigterrà. (Accés a pàrquings públics Bonavista, Balsena, Europa i Carrió).

      -Els vehicles que circulin per carrer Circumval·lació i carrer Sèquia podran accedir a Passeig Pere III lateral costat Edifici Sindicats i continuar en direcció a plaça Bonavista. També podran accedir al lateral oposat realitzant canvi de sentit a plaça Bonavista.

 

  • Muralla Sant Domènec – Carretera de Cardona

      -Els vehicles que circulin per ctra. Cardona en direcció centre ciutat es desviaran per Muralla Sant Domènec en direcció plaça Valldaura. (Accés pàrquings públics Sant Domènec i Quatre Cantons).

      -Els vehicles que circulin per Muralla Sant Domènec en direcció centre ciutat es desviaran per carretera de Cardona en direcció sortida ciutat. (Accés pàrquings públics SAM i Catalònia).

 

  • Centre Històric:

      -Els vehicles autoritzats que circulin per carrer Alfons XII en direcció Plana de l’Om i carrer del Born es desviaran per carrer Vilanova en direcció plaça Gispert.

 

>Zona d’aparcament del carrer del Bruc (zona d’aparcament amb accés des del carrer del Bruc i sortida per plaça Lluís Companys). Es prohibirà l’estacionament de vehicles a partir del dijous 19 de maig a les 20 h i s’habilitarà aquest espai com a zona d’aparcament per a autoritzats de l’ExpoBages durant els dies de celebració de l’acte.

 

>Els usuaris dels guals situats als següents carrers (guals situats dins la zona de restricció de trànsit), tant dissabte 21 com diumenge 22, hauran de sortir abans de les 9 del matí i podran tornar a accedir-hi a partir de les 10 del vespre (de les 9 a les 22 h no es podrà accedir ni sortir dels guals):

    • Muralla del Carme (entre ctra. de Vic i carrer Guimerà)
    • Ps. Pere III – 1r tram (entre Muralla i carrer Guimerà)
    • Ps. Pere III – 2n tram costat carrer Canyelles (entre carrer Guimerà i pl. Espanya)
    • Carrer Guimerà (entre Ps. Pere III i Muralla)
    • Carrer Canonge Mulet
    • Passatge Predicadors
    • Carrer Canal

 

>El Servei BUS MANRESA de transport públic urbà és veurà afectat pels desviaments de trànsit a excepció de la L8 Perimetral – Estacions que reforçarà el servei per disposar d’una freqüència de pas de 30 minuts. Consulteu afectacions i reforços del servei a través del web www.manresabus.com o bé al telèfon 93.875.71.50. Podeu consultar també aquest document.

 

>Els serveis de Transport públic interurbà modificaran els seus recorreguts d’acord als talls de trànsit establerts. La parada de serveis interurbans de Plaça Espanya quedarà anul·lada tots dos dies. Consulteu afectacions als serveis a través del telèfon 93.874.68.00 (Estació d’autobusos).

 

>La parada de TAXIS es traslladarà al carrer Circumval·lació propera al carrer Guimerà.

 

>Es realitzarà servei de transport turístic que connectarà l’espai d’ExpoBages i Fira de l’Ascensió del Passeig Pere III amb l’espai d’atraccions de fira a l'avinguda Francesc Macià. La parada del tren turístic al Passeig Pere III es realitzarà a la parada de transport interurbà a Plaça Espanya. El servei es realitzarà dissabte 21 i diumenge 22 de les 11h a 14h i de les 17 a 20 h, amb una freqüència de 30 minuts.

 

Documents relacionats

Plànol Mobilitat ExpoBages 16
Serveis especial transport urbà ExpoBages 16