L'Ajuntament aprova el protocol del Pacte de Ciutat per a la promoció econòmica i la cohesió social

El Ple Municipal celebrat ahir va aprovar el Pacte de Ciutat, entre grups polítics i entitats representatives de l’àmbit econòmic i social. El document consta de 12 grans objectius per combatre els efectes de la crisi. En el mandat anterior ja es va tirar endavant una primera edició del Pacte de Ciutat, que els signants  van valorar positivament.


imagen

El Ple Municipal va aprovar ahir el Protocol anomenat “Pacte de Ciutat per a la promoció econòmica i la cohesió social” a subscriure amb els grups polítics i les entitats representatives dels interessos sindicals, empresarials i socials (Cambra de Comerç, PIMEC, FECC, CCOO, UGT, Creu Roja i Càritas ). L’aprovació es va fer amb el vots afirmatius dels grups de CDC, ERC, PSC, C’s i el regidor Miquel Davins; amb l’abstenció de DM i el vot en contra de la CUP. 

 

En aquest protocol figuren els objectius i les línies d’actuació principals, d'acord amb la realitat econòmica i social, per pal·liar les situacions de vulnerabilitat social i intentar contribuir a la recuperació de l'activitat econòmica i l'ocupació. 

 

En el document, els signats del Pacte de Ciutat, es comprometen  a treballar en 12 objectius principals, entre els quals el treball conjunt de tots els agents socials i econòmics per  combatre els efectes negatius en les famílies a causa de la crisi, la millora de la formació als aturats, el combat de l’abandonament escolar, prioritzar les despeses adreçades a les necessitats socials, aprofitar el potencial del Centre Històric, l’aposta per l’economia productiva o cercar el consens públic-privat per millorar les infraestructures de la Catalunya Central.

 

El Pacte de Ciutat posa èmfasi en tres eixos bàsics per combatre l’exclusió social: l’educació, la salut i els serveis socials.

 

Acord per avaluar els avenços assolits

 

Amb la finalitat de consolidar, valorar i fer seguiment de les actuacions del Pacte de Ciutat es va aprovar la elaboració quadrimestral d’un observatori d’indicadors a escala municipal sobre els nivells  d’ocupació i atur, als efectes d’estudiar l’evolució de la crisi i l’efectivitat de les mesures adoptades.

 

També es va aprovar crear una comissió de seguiment que es reunirà amb caràcter quadrimestral que analitzarà les dades econòmiques, la supervisió de l’estat d’execució de les diferents actuacions i el compliment dels terminis previstos, així com proposar modificacions o reajustaments necessaris en funció de l’evolució d’econòmica general. Aquesta comissió, per acord de la majoria dels seus membres, podrà modificar la relació d’actuacions contingudes al pla d’actuació mitjançant la introducció de noves actuacions i modificació, o la supressió de les consignades.

 

En el mandat anterior ja s’havia subscrit un Pacte de Ciutat d’aquestes característiques. El 26 de març del 2013, representants dels grups municipals CiU, PSC, ERC i PP,la Cambrade Comerç i Indústria de Manresa, PIMEC, Federació Empresarial, CCOO, i UGT van signar un primer Més endavant, 41 entitats amb vinculació amb Manresa es van adherir al Pacte.

 

El Pacte es va anar desenvolupant al llarg del mandat i la valoració que les entitats signants en fan és positiva. Fruit d’aquesta valoració positiva, les pròpies entitats i el consistori expressen el desig de reeditar el Pacte en el mandat 2015 – 2019, mantenint la mateixa estructura que en el mandat anterior, i per això s’ha elaborat i finalment aprovat el nou document.

Documents relacionats

  • imagen